Waarom kiezen voor kunststof kozijnen – TIPS en advies

U bent hier : Home > Wonen > Ramen > Kunststof kozijnen

kozijnen hout PVC aluminium ramen en deuren TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door : Wonend.nl


Tips van de vakman vakvrouw

Waarom zijn kunststof kozijnen in?

Een reden om vroeger niet voor kunststof kozijnen te kiezen was altijd omdat het zo duidelijk zichtbaar was dat het kunststof kozijnen betrof. Tegenwoordig zijn alle kleuren mogelijk en er zijn kozijnen die niet of nauwelijks van houten kozijnen te onderscheiden zijn. Verstandig om te kiezen voor dit soort kozijnen wanneer ze vervangen moeten worden op een bovenetage

Wat kosten nieuwe kunststof kozijnen?

Een van de meest gehoorde keuze om te kiezen voor kunststof kozijnen, is omdat houten kozijnen vaker onderhoud nodig hebben dan kunststof kozijnen. Houten kozijnen moeten toch eens in de vier of vijf jaar geschilderd worden en vragen dus vaker onderhoud.

Wanneer dit niet gebeurd, wordt het risico dat de kozijnen worden aangetast door bijvoorbeeld het weer aanzienlijk vergroot. Vooral eigenaren van een woning op een bovenetage hebben er moeite mee om de kozijnen te onderhouden en is het dus slim om daar voor kunststof kozijnen te kiezen.

Wat is de prijs van kozijnen?

Wanneer je op zoek gaat om prijzen van kozijnen te vergelijken zal je een groot verschil merken in prijzen van bedrijven, maar dat zal ook zeker gelden voor de kwaliteit die de verschillende bedrijven zullen leveren.

Wanneer je je zoektocht begint is het verstandig te letten op het VKG keurmerk, wat betekend dat het aangesloten is bij de brancheorganisatie Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie. Dat een bedrijf hier is aangesloten wil nog niet meteen zeggen dat de kwaliteit dat het bedrijf levert automatisch goed is, maar je kunt dan wel terugvallen op de brancheorganisatie wanneer je een geschil hebt.

Ga niet te snel akkoord met een aanbetaling voordat het bedrijf begonnen is met het plaatsen van kozijnen. Wanneer dit wel verwacht wordt betaal dan maar een klein gedeelte aan.

Kunststof kozijnen: Wat gaat mij dat kosten?

Kunststof kozijnen zijn duurder dan houten kozijnen. Wanneer je je bedenkt dat kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig hebben en ze een lange levensduur hebben lijkt het een goede investering. In de loop van tijd bespaar je op het onderhoud en verven ervan. Een deur van kunststof gaat ongeveer tussen de 1800 en de 3000 kosten.

Wanneer je een kozijn van ongeveer 2 meter breed en 1,50 meter hoog wilt, moet je denken aan een bedrag van 1000 per stuk. Woon je in een rijtjeshuis moet je denken aan bedragen tussen de 9500 en de 13000. Wil je het echt slim aanpakken, dan vergelijk je offertes tussen de kozijnenleveranciers.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Wonend.nl

Wonend.nl is ht startportaal van NL waar wonen, bouwen en verbouwen begint!  Alle bedrijven die met wonen, bouwen of verbouwen te maken hebben zijn gemakkelijk gecategoriseerd per regio dus je vind altijd de juiste vakman. Daarnaast ook bomvol tips en artikelen voor en door de consument.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Kozijnen TIPS
Kozijnen vervangen, waar zeker op letten?
Ramen en deuren TIPS
Binnendeuren TIPS
Buitendeuren TIPS

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie