Kozijnen vervangen – waarop zeker letten – TIPS en advies

U bent hier : Home > Wonen > Ramen > Kozijnen vervangen

kozijnen hout PVC aluminium ramen en deuren TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door : Wonend.nl


Tips van de vakman vakvrouw

Ga je je kozijnen vervangen? Hieronder zul je stap-voor-stap begeleid worden in de aanschaf van je nieuwe kozijnen. Doe er je voordeel mee!

Stap 1: Eerste oriëntatie

Als je op zoek gaat naar nieuwe kozijnen of je oude kozijnen wilt vervangen, is de eerste     stap   om jezelf af te vragen voor welk materiaal (metaal, kunststof, hout of aluminium) je het beste kan kiezen. Verder zal het budget ook zeker een belangrijke rol spelen omdat je wat kozijnen betreft tussen redelijk goedkoop (enkele honderden euros) en heel duur (vele duizenden euros) kan kiezen.

Mocht je budget niet voldoende zijn voor de kozijnen die je wilt kiezen kun je, aangezien nieuwe kozijnen de waarde van je huis kunnen laten stijgen, hiervoor zelfs een kleine hypotheek afsluiten. Maar let op: geld lenen kost geld.

Ook zou je over het onderhoud van de kozijnen moeten nadenken. Er zijn materialen zoals hout die om veel meer onderhoud vragen dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium. Uiteraard zou je een hoop geld kunnen besparen als je in staat bent om de kozijnen zelf te plaatsen.

Kan je geen kozijnen vervangen, is het natuurlijk een te raden om een professioneel bedrijf hiervoor te raadplegen. Een goede website hiervoor is www.kozijnenvergelijker.nl waar je gratis meerdere offertes aan kunt vragen van bedrijven uit jouw regio. Op deze manier kun je de kozijnen prijzen vergelijken en de beste keuze maken.

Stap 2: De functie van het kozijn

Wanneer je weet wat voor soort kozijn je wilt aanschaffen is het ook noodzakelijk om over de functie van dit kozijn na te denken. Waarvoor is het bedoeld (binnen, buiten, deur, raam)? De functie van het kozijn is namelijk ook medebepalend voor de materiaalkeuze.

Naast de functionaliteit van de kozijnen geven de kozijnen ook een uitstraling aan de woning. Hou er dus ook rekening mee of het materiaal bij de look & feel van je huis past.

Stap 3: Het juiste kozijn kiezen

Ten eerste zou je moeten overwegen hoeveel tijd je aan onderhoud van je kozijn wilt besteden. Zoals eerder vermeld hebben de verschillende materialen ook verschillend veel onderhoud nodig.

Houten kozijnen zullen door externe invloeden vaker onderhoud en restauratie nodig hebben dan kunststof en aluminium kozijnen die enkel n tot twee keer per jaar schoongemaakt moeten worden. Onderhoud kost in dat geval meer geld waarbij houten kozijnen weer in de aanschaf goedkopen zijn.

Verder is het een aanrader om bij kozijnen vervangen te controleren of deze het keurmerk Veilig Wonen hebben. Dit keurmerk betekend dat de politie op veiligheid tegen inbraak gecontroleerd heeft en zal inbrekers makkelijker tegen houden.

Kunststof kozijnen zouden ook nog het VKG keurmerk hebben waardoor de kozijnen aan de voorwaarden en eisen voldoen die van kunststof kozijnen worden verwacht.

Stap 4: Prijzen vergelijken

Mocht je uiteindelijk een kozijn willen aanschaffen is het uiteraard handig om de prijzen op de markt te vergelijken. Zoals eerder genoemd is de website www.KozijnenVergelijker.nl hier heel geschikt voor. Wanneer je veel kozijnen wilt laten vervangen, kun je met behulp van deze gratis service honderden al dan niet duizenden euro's besparen.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Wonend.nl

Wonend.nl is ht startportaal van NL waar wonen, bouwen en verbouwen begint!  Alle bedrijven die met wonen, bouwen of verbouwen te maken hebben zijn gemakkelijk gecategoriseerd per regio dus je vind altijd de juiste vakman. Daarnaast ook bomvol tips en artikelen voor en door de consument.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Kozijnen TIPS
Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?
Ramen en deuren TIPS
Binnendeuren TIPS
Buitendeuren TIPS

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie