Uw parket leeft – denk aan vocht en vochtigheid – TIPS en advies


U bent hier : Home > Wonen > Parket laminaat > Parket vochtigheid

parket laminaat laminaatvloer TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door : FloorHouse


Tips van de vakman vakvrouw

1. Vochtigheid begrijpen

Elke ruimte kampt met schommelingen in vochtigheid: lucht, omliggende materialen, gemorst water, ... Vooral het vochtgehalte van de lucht speelt een grote rol. Uw houten vloer reageert op die schommelingen door uit te zetten en in te krimpen. Is het verschil tussen de uitersten te groot? Dan barst en scheurt uw parket.

2. De ideale luchtvochtigheid bereiken

Een luchtvochtigheid tussen 40% en 60% is ideaal: in die omstandigheden leeft uw parketvloer het langst. Haalt uw ruimte die waarden in de winter n de zomer? Dan moet u zich geen zorgen maken.

Veel kamers met een radiator,kampen in de winter met een te lage luchtvochtigheid. Zakt die onder 40 procent? Dan zijn luchtbevochtigers aan uw radiatoren goedkope en efficiënte redmiddelen. Haalt u die minimumwaarde dan nog altijd niet? Gebruik dan een elektrische luchtbevochtiger.

3. Nuttige tips

Ventileer uw kamers in de lente en de herfst om grote schommelingen in vochtigheid te vermijden. Gebruik een hygrometer om de luchtvochtigheid te meten. Plaats uw vloer als hij droog is en de luchtvochtigheid in de ruimte gemiddeld is. Zo vermijdt u extreem uitzetten en inkrimpen. En blijft uw vloer langer als nieuw.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

FloorHouse
Wommelgem – Artselaar - Antwerpen - België

Voor vloeren met advies moet u bij FloorHouse zijn. Onze vakmensen geven topadvies bij het plaatsen, renoveren en onderhouden van uw houtenvloer of laminaat. En dit alles aan de scherpste prijzen. Ook eigen plaatsingsdienst. Bezoek ook onze website.
www.floorhouse.be


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Parketvloer en laminaatvloer TIPS
Wat is de juiste ondervloer voor uw laminaat ?
5 tips om hout te drogen
Vloerverwarming


MEEST GELEZEN
Home » Wonen en interieur TIPS » Uw parket leeft – denk aan vocht en vochtigheid – TIPS en advies