Kan laminaat direct op vloerbedekking gelegd worden?

U bent hier : Home > Woning > Kan laminaat op vloerbedekking gelegd worden?

Dit artikel wordt u aangeboden door : Alloc laminaat

Tips van de vakman vakvrouw

Regelmatig krijgen wij de vraag of de laminaatvloer over een oude vloerbedekking heen gelegd mag worden. Het beste is altijd om een oude vloerbedekking te verwijderen, zodat je ook ziet wat daar nog eventueel onder zit en zo de controle hebt over de gehele opbouw van je vloerconstructie. In sommige gevallen mag de oude vloer echter wel blijven liggen.

Laminaat op tapijt

Dit is helaas geen mogelijkheid (ook niet op een verdiepingsvloer!), een organische vloer bevat bacteriën en deze kunnen na verloop van jaren gaan schimmelen of rotten doordat de laminaatvloer deze vrijwel luchtdicht afsluit en een bekende klacht in dit opzicht is het 'gaan stinken' van tapijt enkele jaren nadat het laminaat er overheen is geplaatst.

Laminaat op parket

Ook dit is geen goede optie, daar ook hout een organisch product is dat met het laminaat afgesloten wordt waardoor er rottingsprocessen in het hout plaats kunnen vinden. Dit geldt overigens niet voor planken vloeren met ontluchting (met een kruipruimte of verdiepingsvloer), daar kan met een dampwerende folie en een Parquetfelt ondervloer laminaat overheen gelegd worden.

Laminaat op vinyl of linoleum

Hierop kan laminaat wel gelegd worden. Alloc collecties met een Silent System kunnen zelfs rechtstreeks op vinyl of linoleum geplaatst worden wanneer deze vlak is, andere collecties zonder geïntegreerde ondervloer moeten met een passende ondervloer (tussen vinyl/linoleum en laminaat) gelegd worden.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Alloc laminaat
Nederland

Alloc projectlaminaat, HPL-vloer met aluminium kliksysteem voor de hoogst mogelijke betrouwbaarheid.
Website = www.alloc.nl