Ben je zwanger – welke lingerie past best bij zwangerschap

U bent hier : Home > Kleding > Zwangerschapskleding en lingerie

Dit artikel wordt u aangeboden door : My Baby & Me

Tips van de vakman vakvrouw

Tips voor het passen/aankopen van zwangerschapskleding en lingerie.

A. Kijk altijd goed na bij het passen van een broek of rok of er een verstelbare elastiek inzit. De bedoeling van zwangerschapskleding is om mee te groeien met je buik. In het begin van de zwangerschap dien je de elastiek helemaal te kunnen aantrekken om daarna, telkens als je buik weer wat gegroeid is, deze iets losser te maken. Op deze manier kan je heel de zwangerschap door van je broek genieten!

B. Vraag altijd een paskussen aan de verkoopster. Een paskussen 'simuleert' een buik van +/- 6 maanden en is bedoeld om te kijken of er nog groeiruimte is. Dit kan zowel gebruikt worden bij het passen van broeken, t-shirts en kleedjes. Denk eraan, wanneer het buikje bolt wordt ook de lengte van bv shirt of kleed korter!

C. Bij het passen van een zwangerschapsbeha of borstvoedingbeha let je best op volgende dingen: Je kiest tijdens de zwangerschap best voor een meegroeibeha want je weet nog niet hoeveel cupmaten je zal toenemen. Je kan hier ook reeds opteren voor een borstvoedingsbeha als je achteraf borstvoeding wenst te geven. Een week na de bevalling kan je cupmaat nauwkeurig opgemeten worden.

D. Bij het passen van de borstvoedingbeha let je best op volgende zaken:

  • je borsten mogen niet aan de zijkant of bovenkant uitpuilen
  • je borsten mogen niet samengeperst worden
  • je borsten mogen niet laag op het bovenlichaam staan
  • de beha mag achteraan niet omhoogtrekken
  • de beha mag zich niet aftekenen onder een t-shirt

Ga ook steeds zitten bij het passen van een borstvoedingbeha, zeker bij een beugelbeha is dit belangrijk om te weten of de beugel niet op je buik duwt.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

My Baby & Me
3583 Paal - Limburg - België

My Baby & Me biedt u betaalbare en kwaliteitsvolle zwangerschapskleding en zwangerschapslingerie van Noppies aan, ook voor kleine en grote maten (XS tot XXL).

www.mybabyandme.be