Hoe kan je definitief ontharen en wat zijn de mogelijkheden? – Advies

U bent hier : Home > Beauty > Definitief ontharen, wat zijn de mogelijkheden

Dit artikel wordt u aangeboden door : Beautysalon Derma-Plus

Tips van de vakman vakvrouw

U bent het beu om steeds opnieuw uw haren te moeten harsen of scheren. U heeft tevens last van ontstekingen en ingegroeide haren. Permanente of definitieve ontharing is de oplossing voor u! Interessant om te weten: de verschillende ontharingstechnieken.

Laser ontharen

Lasers produceren monochromatisch licht (1 kleur) en zijn coherent (licht blijft gefocust). Hierdoor heeft de laser een spotgrootte van 1 x 1 cm. Bij grote oppervlakten moet het handstuk regelmatig verplaatst worden en kan gemakkelijk een stukje overgeslagen worden. Dit neemt ook veel tijd in beslag. Een laserbehandeling is verre van pijnloos en er is tevens meer kans op bijwerkingen.

IPL ontharen

Een IPL produceert een explosie van licht, een mix van kleuren, en is niet coherent (licht gaat in flitsen aan en uit). De meeste IPL systemen produceren flitsen bestaande uit een enkelvoudige single puls waardoor ze beperkt (moeten) zijn qua joules. Teveel kracht binnen 1 puls geeft nl. verbranding van de huid.

VPL ontharen

Het VPL systeem produceert een explosie van hoogenergetisch rood licht (610-950 nm), is niet coherent maar elke flits bestaat uit miniflitsen (pulses: minstens 4). Hierdoor kan met veel hogere energiewaarden worden gewerkt en dit zonder gevaar voor het omringend weefsel.

Ontharen door rood licht

Het ideale licht voor ontharing is rood licht (610-1020 nm). Rood licht gaat het diepst en bereikt dus ook de follikelbodem van de dieper ingeplante haren (dikke haren) waar zich de groeicellen bevinden. Rood licht is tevens het veiligste licht voor de huid (het passeert het huidpigment). Maar... rood licht is ook het zachtste licht en geeft minder energie dan andere kleuren zoals geel, groen, blauw. Daarom kan men en dient men met dit ideale licht voor ontharing veel energie te gebruiken om goede resultaten te boeken. Oranje, geel en groen licht gaat veel minder diep, is pijnlijker en agressiever, zeker voor een van natuur getinte en licht zongebruinde huid. Blauw licht is uit den boze.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Beautysalon Derma-Plus
9700 Oudenaarde - België

Schoonheidsinstituut, gespecialiseerd in huidverbetering en permanente ontharing. Service en kwaliteit zijn prioritair, want u bent belangrijk voor mij. Meer info vindt u terug op mijn website www.derma-plus.be.
www.derma-plus.be

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Ontharen TIPS
- Haarverzorging en mooi haar
Huidverzorging en gelaatsverzorging
Make-up TIPS

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes