Hoe een tent plaatsen op een kampeerterrein

U bent hier : Home > Party > Hoe een tent plaatsen op een kampeerterrein ?

Dit artikel wordt u aangeboden door : Nomad tenten

Tips van de vakman vakvrouw

Op de meeste kampeerterreinen zult u tegenwoordig nauwelijks meer uw kampeerplek zelf kunnen uitkiezen, zeker wanneer u in het hoogseizoen op vakantie gaat. U krijgt meestal een plek voor uw tent toegewezen. Wanneer u toch zelf kunt kiezen, zoek dan een goed vlak stuk grond uit. Liefst niet in een 'kom', want als u een hoosbui krijgt dan loopt de zaak daar onder water. Daar waar de binnentent moet komen maakt u de grond vrij van takjes, dennenappels, steentjes en andere oneffenheden. Zet de tent zo op dat u de wind niet pal op de ingang krijgt. In de meeste gebieden komt de wind overwegend van n kant, zodat de keuze niet zo moeilijk is. Grote bungalowtenten, piramidetenten of koepeltenten staan het best iets diagonaal op de wind. Dus niet de achterkant pal op de wind zetten, maar één van de achterhoeken en dan liefst niet die hoek waar ook al de keukenuitbouw zit, omdat die vaak windgevoelig is.

Noktenten met een mooie rond lopende achterkant kunnen het best wel met de achterkant op de wind gezet worden. Besteed aan het afspannen veel aandacht. Zorg ervoor dat de tent mooi strak komt te staan en dat alle afspanpunten goed vast staan op tentharingen of tentpennen. Wie in dit opzicht nonchalant is loopt een kans zijn tent na een zware storm beschadigd en zelfs een stuk verder terug te vinden. Het aanbrengen van een goede stormafspanningen is daarom geen overbodige luxe.

Voor de stormafspanning van een noktent kan het best een lange lijn genomen worden, die rondom door alle spannerlussen of D-ringen wordt getrokken. Die lijn zet u aan de voorkant aan beide zijden vast en vervolgens spant u hem door telkens tussen de afspanpunten een tentharing te plaatsen. Net zo lang en z ver uitspannen tot de lijn helemaal strak staat en de onderrand van de tent bijna tegen de grond wordt gedrukt. Nu kan de stormwind niet meer onder de tent en worden ook de gewone afspanpunten ontlast.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Nomad tenten
6902 PK Zevenaar - Gelderland - Nederland

In het assortiment van Nomad vind je ruime tunneltenten voor de hele familie. In deze tenten kun je staan en er is volop plek om je spullen op te bergen. Een uitstekende keuze voor langere vakanties of meerdaagse kampeertips. Trek je er graag op uit met de motor, fiets of kano? Dan zijn er de compacte lichtgewicht tenten. Ideaal om mee te nemen op jouw avontuurlijke trip! Je kunt de tenten uitbreiden met een voortent of tarp.

www.nomad.info