Welke compressor is meest ideaal voor uw toepassing? Advies

U bent hier : Home > Magazijn > Wat is de ideale compressor ?

Dit artikel wordt u aangeboden door : Van der Pluijm

Tips van de vakman vakvrouw

Bij de aankoop van een compressor dient u een aantal keuzes te maken. De keuzes zijn vooral afhankelijk van de werkzaamheden die u met de compressor wilt doen. De belangrijkste variabelen bij de keuze voor een compressor zijn:

Het luchtverbruik

Het gereedschap dat u op uw compressor aansluit verbruikt de lucht die door de compressor wordt geleverd. Er zijn luchtgereedschappen die veel lucht gebruiken, zoals slagmoersleutels of zandstraler, maar er zijn ook luchtgereedschappen die weinig lucht nodig hebben, zoals tackers en kitspuiten. Het luchtverbruik wordt aangegeven in liters/minuut.

De motor van de compressor

Hoe krachtiger en efficiënter de motor van de compressor is, hoe hoger de luchtopbrengst van de compressor is. In de technische specificaties van een compressor wordt over het algemeen de aanzuigcapaciteit aangegeven in liters/minuut. Let er op dat de luchtafgifte altijd een stuk lager is dan de aanzuigcapaciteit. Zorg dat de aanzuigcapaciteit van de compressor ruim boven de benodigde hoeveelheid lucht ligt. Compressoren die op netstroom van 230 Volt werken, hebben al een aanzuigcapaciteit tot ongeveer 400 liter/minuut. Als u over krachtstroom beschikt, dan kan deze waarde bij zuigercompressoren oplopen tot zeker 1500 liter/minuut en bij schroefcompressoren (veelal voor industriële toepassing) nog veel hoger.

De druk

De minimaal en maximaal benodigde druk is ook afhankelijk van het gereedschap dat u aansluit. Bij een aantal toepassingen, zoals verfspuiten, is het belangrijk dat de druk redelijk constant blijft, zodat u een beter resultaat van uw werk krijgt.

De ketelinhoud

In feite is de keuze voor de ketelinhoud het gevolg van een rekensommetje. Hoe groter de ketel, hoe langer het duurt tot de ketel onder de minimumdruk komt, dus hoe langer het duurt dat de motor niet draait (denk aan het geluid). De ketel helpt ook als de motor van de compressor minder lucht levert dan uw gereedschap nodig heeft: hoe groter de ketel, hoe langer u uw gereedschap kunt gebruiken tot de ketel leeg is. Daarnaast helpt de ketel om de uitgangsdruk redelijk constant te houden.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Handelsonderneming van der Pluijm

Compressors.nu is de website met een schat aan informatie over compressors en links naar de voordeligste webwinkels.
www.compressors.nu

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Pompen en compressoren TIPS

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes