Meer klanten in uw winkel – maak eens gebruik van geuren

U bent hier : Home > Reclame > Meer klanten door geuren

Meer klanten in uw winkel door geuren TIPS

Is uw winkel gelegen in een winkelstraat, dan hebt u twee mogelijke potentiële klanten. 1. De klant die specifiek naar uw winkel komt om een bepaald product aan te kopen. 2. De wandelaar die uw winkel toevallig passeert en iets interessants opmerkt. Klant (1) is uw vaste klant of een potentiële klant die reageert op uw reclame zoals een advertentie bijvoorbeeld. Hij weet precies wat hij zoekt en zoekt derhalve tot hij uw winkel gevonden heeft. Hij is een gewonnen klant en zal waarschijnlijk iets kopen. Klant (2) daarentegen is wat anders. Hij is niet naar iets specifieks opzoek en wandelt eerder doelloos rond. Om hem in uw winkel te krijgen is een extra inspanning vereist. Dit kan u door in te spelen op zijn zintuigen waardoor de attentiewaarde van uw winkel verhoogt. Luide muziek bijvoorbeeld of wat dacht u van de bakker in nevenstaande foto die zijn etalageraam volledig openschuift en de toog met pas gebakken gebakjes eenvoudig naar buiten rijdt waardoor de aandacht van de toevallige voorbijganger via de geur wordt getrokken.

Enkele nuttige tips

  • Geuren? Gebruik dan tevens een zonnewering opdat de geur niet te snel ontsnapt en voor de winkel blijft
  • Gebruik geuren die passen bij uw productenassortiment.
  • Maak gebruik van aangename geuren.
  • Gebruikt u geluid, draag er dan zorg voor dat ze niet hinderlijk is maar toch duidelijk hoorbaar
  • Kies een muziekstijl die uw klanttype aanspreekt.