Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Rode loper – Meer klanten in uw winkel? Leg een rode loper

Waarom eens een rode loper leggen aan je zaak of winkel - TIPS en advies

Wil je graag meer klanten in uw winkel ? Leg dan eens een rode loper voor uw inkom

Waarom een rode loper leggen aan uw winkel?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we ons even volgend voor ogen houden. Beeld jezelf even in dat je aan het wandelen bent. Waar kijk je dan naar?

  • Als je door een straat wandelt dan kijk je waarschijnlijk lichtjes naar omlaag om te kijken waar u loopt, toch? Uiteraard want je wilt vast en zeker niet struikelen of in een of andere hondenpoep belanden.
  • Maar, als doorheen een winkelstraat wandelt met tal van winkels, kijk je dan ook nog omlaag? Ik denk het niet. Je zal eerder geneigd zijn om naar de etalages te kijken in plaats van waar je loopt.

Ook uw klanten doen dit = ze lopen uw winkel voorbij!

Ze kijken ofwel lichtjes voor zich uit ofwel naar de etalage. Als ze daarbij naar uw etalage kijken dan bent u al goed af maar wat als men naar de overkant van de straat kijkt. Hoe kan u dan alsnog hun aandacht trekken? Door een rode loper te leggen.

Door een dikkere mat op de stoep te leggen voor de ingang van uw winkel, trekt u de aandacht van de wandelaar. De wandelaar voelt namelijk een verandering in de ondergrond waarop hij loopt en dit zal hem/haar attent maken waardoor men naar de ondergrond kijkt.

Dat is de kracht van een rode loper. Zelfs al kijkt de klant met andere woorden een geheel andere kant op en dreigt hij u uw winkel doelloos voorbij te lopen, dan nog zal de rode loper tijdig de klant attent maken op uw aanwezigheid.

Rode loper toont de ingang naar uw winkel

Eens dat de klant de rode loper ziet, dan zal de rode loper vervolgens de ingang van uw winkel aangeven. Hierdoor zal de klant sneller geneigd zijn een bezoekje te brengen.

Zo simpel kan het soms zijn om nieuwe klanten in uw winkel te loodsen. Leg een rode loper, en de klant wordt geloodst. Eenvoudig maar zeer efficiënt. Zeker eens het proberen waard.

Ludo claes TIPSEnkele nuttige tips voor het leggen van een rode loper.

  • Plaats uw rode loper / mat enkel voor de deuropening. Niet voor de gehele voorgevel / etalage
  • Gebruik een mat die een bepaalde dikte heeft opdat de klant ze voelt als hij erop loopt. Let op!!  Draag er zorg voor dat de mat geen obstakel vormt voor de wandelaars !!
  • Maak de mat lang genoeg opdat ze zeker de nabije wandelaars bij uw winkel aanspreekt
  • Reinig de mat op tijd. Een vuile mat kan wel eens gelinkt worden aan een vuile winkel
  • Draag er zorg voor dat de mat goed plat ligt. Een klant met een bloedneus is niet echt bevorderlijk
  • Maak gebruik van een felle kleur die goed opvalt ten aanzien van de stoep.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Schoonlopmatten en inkommatten
Winkelreclame TIPS
Meer klanten in uw winkel door een open-deur politiek
Succesvolle etalage TIPS voor uw winkel
- Winkelinrichting TIPS


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie