10 tips om je reclame beter te laten renderen

U bent hier : Home > Eigen zaak > Reclame > 10 tips voor reclame

succesvolle reclame publiciteit TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door : BeeldStudio


Tips van de vakman vakvrouw

Succesvol reclame maken is niet steeds zo eenvoudig als het lijkt. Hier vind je 10 praktische TIPS om je reclame nog beter te laten renderen.

1. Maak altijd eerst een reclameplan en een budget op: Welke doelgroep(en) wil je bereiken? Hoe vaak en waar adverteren? Wat kost het? Wat kan het opbrengen?

2. Investeer in je logo en huisstijl: duidelijke naam, eventueel originele slogan, hedendaags uitzicht, keurige typografie, doordachte kleur. Breng het logo en de slogan aan op je briefpapier, visitekaartjes, bedrijfswagen(s) en op je website.

3. Mik op de juiste doelgroep: consumenten, business to business (andere bedrijven), welke leeftijd, welke regio, welke beroepscategorie(n) of economische sector(en)?

4. Kies de voor jou meest geschikte kanalen of media: advertentie in een huis-aan-huisblad (zie TIP), inlassing in de commerciële telefoongids, regionale radio en/of televisie, direct mail, website, open deur, een stand op een beurs. Beperk je liefst nit tot n kanaal. Als je actie mislukt, zit je met lege handen en zonder klanten.

5. Direct mail (gerichte brieven) kan zinvol zijn. Zorg dan wel voor oordeelkundige selectie van adressen. En besef dat zo'n 20 procent van de direct mail ongeopend in de papiermand verdwijnt. Gemiddeld besteden de lezers hooguit 20 seconden aan het bekijken en eventueel lezen van je mailing.

6. Je boodschap moet klantgericht zijn: meteen klaar en duidelijk, meeslepend (spreektaal, korte zinnen, beeldrijk) en mobiliserend (door de nieuwsgierigheid van de lezer op te wekken en hem naar je zaak te lokken via bijvoorbeeld een antwoordcoupon in een advertentie).

7. Beelden worden veel meer bekeken dan tekst, en ook titels scoren goed. Besteed dus extra aandacht aan het visuele aspect. Leer van je concurrenten. Ook zij hebben moeten leren de meest efficiënte reclamemix te hanteren. Maar je hoeft hen daarom nog niet klakkeloos na te bootsen.

8. Leer van je concurrenten. Ook zij hebben moeten leren de meest efficiënte reclamemix te hanteren. Maar je hoeft hen daarom nog niet klakkeloos na te bootsen.

9. Kies een reclamebureau op maat van je mogelijkheden. Of werk met creatieve mensen binnen je bedrijf. Vergeet niet de reclamedeskundigen duidelijk en volledig te informeren over je doelstellingen en acties.

10. Evalueer de resultaten van je acties. Het is soms nuttig je reclameplan bij te sturen, zeker als blijkt dat je je vergist hebt.


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

BeeldStudio
2018 Antwerpen - België

BeeldStudio is een creatieve studio en wil door sterke ideeën en innoverende oplossingen communicatie, reclame en bedrijf beter in beeld brengen!

Wat doen we online en wat doen we offline? ONLINE? Wij ontwerpen uw website en zorgen ervoor dat u gezien en gevonden wordt op het web! OFFLINE? Wij ontwerpen en realiseren uw bedrijfscommunicatie en reclame van A tot Z!
Website = www.beeldstudio.be


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Reclame via een reclamebureau
Reclame en publiciteit TIPS
Reclameborden TIPS
Lichtreclame TIPS
Content marketing

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie