Is je badkamer nog wel optimaal voor de huidige noden?

U bent hier : Home > Wonen > Badkamer > Optimale badkamer

badkamer badkamermeubelen inrichting TIPSHeb je een badkamer? Dan heb je eigenlijk ook een klein stukje paradijs waar ontspannen troef is. Maar is je badkamer er wel klaar voor?

Als we ons in de badkamer vertoeven, dan doen we dit in eerste instantie om ons te wassen of op te frissen. De douche of ligbad biedt ons de mogelijkheid om ons te ontdoen van allerhande onfrisse geurtjes of allerhande vuil wat we gedurende een drukke werkdag bijvoorbeeld op een of andere wijze hebben opgenomen.

Thans kunnen we vaststellen dat we naast dit louter wassen en verfrissen de dag van vandaag heel wat meer doen in de badkamer. De badkamer is tevens een plaats geworden waar we ons verzorgen, opmaken en zelfs ontspannen.

Is ons badgedrag gewijzigd over de jaren?

Als we ons "badgedrag" even nader bekijken dan zien we dat de tijd die we in de badkamer vertoeven heel wat langer is dan in vroeger jaren. Dit omdat de functionaliteit van de badkamer veranderd is.

Wassen en opfrissen, onze standaard in de badkamer, is verlengd naar beauty en ontspanning waarbij we geneigd zijn in de badkamer wat meer tijd vrij te maken voor onszelf. De badkamer krijgt dan ook een geheel andere opbouw en functionaliteit. Er zijn met andere woorden nieuwe noden en wensen.

Is de badkamer wel mee geëvolueerd?

Zeker wel. De badkamer heeft de laatste decennia een aanzienlijke metamorfose ondergaan in de functionaliteit waardoor de badkamer en de attributen in ontwerp zijn mee geëvolueerd. De tijd dat de commode met spiegel op de slaapkamer dienst deed als make-up plaats is achterhaald.

De badkamer is nu the-place-to-be als het om verzorging en opmaak gaat. Allerhande verzorgingsproducten voor gelaatsverzorging en huidverzorging vullen de rekjes van de badkamerkastjes vergezeld van allerhande schoonheidsproducten. De badkamer is dan ook als het ware een privé schoonheidsinstituut geworden.

Naast een schoonheidsinstituut is de badkamer tevens geëvolueerd naar een privé sauna of kuuroord. De douchekop met waterstraal maakt langzamerhand plaats voor heuse douchecabines waar tal van jets je een massage verzorgen van kop tot teen.

Badkamer WPHet ligbad, echt relaxen

Het ligbad is van traditionele badkuip over gegaan naar een bad met ondermeer bubbelmatjes en allerhande andere waterpartijen waardoor het ligbad al meer de vorm van een jacuzzi of whirlpool begint te krijgen. Al dit staat in functie van relax en ontspanning.

We zijn van het traditionele wassen en opfrissen over gestapt naar genot en tijdsbeleving die het water ons kan geven. Dit alles wellicht gestimuleerd of getriggerd door de stress waaraan we de dag van vandaag blootgesteld staan.

Is je badkamer dan eigenlijk nog up-to-date?

Al deze nieuwe functies die we aan de badkamer toe-eigenen of die we van een badkamer meer en meer gaan verlangen en eisen, maakt dat de badkamer in het ontwerp en indeling geheel anders wordt. Wil men met andere woorden de ideale badkamer, dan dient men zich de vraag te stellen wat men van een badkamer verlangt, welke eisen men aan de badkamer stelt en welke functie men aan de badkamer wil meegeven.

Kortom, de badkamer is meer dan enkel een wasplaats en neemt een zéér belangrijke ruimte in in de woning waar ontspanning en verzorging centraal staan. Meer nog, de ontspanning en verzorging is de dag van vandaag dermate belangrijk geworden dat de origine van de badkamer, wassen en opfrissen, bijna louter een nevenactiviteit is geworden.

Zoekt u dus uw ideale badkamer, sta dan zeker en vast eens even stil bij uw noden en wensen en kijk eens even rond wat een badkamer allemaal voor u kan bevatten en betekenen. Je zou wel eens versteld kunnen staan van de mogelijkheden van een hedendaagse badkamer. Als je maar de ruimte hebt uiteraard.

knop banner ludo claes 03


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Badkamer kopen of plaatsen - TIPS
Wist je dat we ons zo vaak wassen dat we er ziek van worden
- Badkamer vocht en schimmel vermijden

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie