Maak van uw badkamer een relaxruimte TIPS

U bent hier : Home > Woning > Badkamers > Maak van uw badkamer een relaxruimte

Tips van de vakman vakvrouwDagdagelijks spenderen we wel wat tijd in de badkamer. Uiteraard om ons te wassen en te verfrissen. Doch zien we dat de tijd die we inde badkamer vertoeven heel wat langer is en wordt dan in vroeger jaren. Dit omdat de functionaliteit van de badkamer wijzigt en uitbreidt. Wassen en opfrissen is verlengd naar beauty en ontspanning waarbij we in de badkamer meer tijd vrijmaken voor onszelf. De badkamer krijgt dan ook een geheel andere opbouw om te kunnen voldoen aan onze nieuwe noden en wensen.

Als we ons in de badkamer vertoeven, dan doen we dit in eerste instantie om ons te wassen of op te frissen. De douche of ligbad biedt ons de mogelijkheid om ons te ontdoen van allerhande onfrisse geurtjes of allerhande vuil wat we gedurende een drukke werkdag bijvoorbeeld op een of andere wijze hebben opgenomen. Thans kunnen we vaststellen dat we naast dit louter wassen en verfrissen de dag van vandaag heel wat meer doen in de badkamer. De badkamer is tevens een plaats geworden waar we ons verzorgen, opmaken en zelfs ontspannen.

Is de badkamer mee geëvolueerd?

Zeker wel. De badkamer heeft de laatste decennia een aanzienlijke metamorfose ondergaan in de functionaliteit waardoor de badkamer en de attributen in ontwerp zijn mee geëvolueerd. De tijd dat de komode met spiegel op de slaapkamer dienst deed als make-up plaats is achterhaald. De badkamer is nu the-place-to-be als het om verzorging en opmaak gaat. Allerhande verzorgingsproducten voor gelaatsverzorging en huidverzorging vullen de rekjes van de badkamerkastjes vergezeld van allerhande schoonheidsproducten. De badkamer is dan ook als het ware een privé schoonheidsinstituut geworden. Naast een schoonheidsinstituut is de badkamer tevens geëvolueerd naar een privé sauna of kuuroord. De douchekop met waterstraal maakt langzamerhand plaats voor heuse douchecabines waar tal van jets je een massage verzorgen van kop tot teen.

Badkamer WPHet ligbad is van traditionele badkuip over gegaan naar een bad met ondermeer bubbelmatjes en allerhande andere waterpartijen waardoor het ligbad al meer de vorm van een jacuzzi of whirlpool begint te krijgen. Al dit staat in functie van relax en ontspanning. We zijn van het traditionele wassen en opfrissen over gestapt naar genot en tijdsbeleving die het water ons kan geven. Dit alles wellicht gestimuleerd of getriggerd door de stress waaraan we de dag van vandaag blootgesteld staan.

Al deze nieuwe functies die we aan de badkamer toe-eigenen of die we van een badkamer meer en meer gaan verlangen en eisen, maakt dat de badkamer in het ontwerp en indeling geheel anders wordt. Wil men met andere woorden de ideale badkamer, dan dient men zich de vraag te stellen wat men van een badkamer verlangt, welke eisen men aan de badkamer stelt en welke functie men aan de badkamer wil meegeven.

Kortom, de badkamer is meer dan enkel een wasplaats en neemt een zéér belangrijke ruimte in in de woning waar ontspanning en verzorging centraal staan. Meer nog, de ontspanning en verzorging is de dag van vandaag dermate belangrijk geworden dat de origine van de badkamer, wassen en opfrissen, bijna louter een nevenactiviteit is geworden. Zoekt u dus uw ideale badkamer, sta dan zeker en vast eens even stil bij uw noden en wensen en kijk eens even rond wat een badkamer allemaal voor u kan bevatten en betekenen. Je zou wel eens versteld kunnen staan van de mogelijkheden van een hedendaagse badkamer. Als je maar de ruimte hebt.ZIE OOK:
> Badkamer TIPS
> Wist je dat we ons zo vaak wassen dat we er ziek van worden

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

Alle weetjes
Moppen en grappen
Promoties