Tips van de Vakman en Vakvrouw Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME

Woning

Kleding Party Auto Reizen Elektro Magazijn Verkoop
  Tuin Beauty Hobby Dieren Culinair Kantoor Reclame
U bent hier: HOME > Woninggids > Verf en schilderen
 

Woning

  TIPS Verf en schilderen - schilderwerken en schilders
Gaat u een binnenmuur of buitenmuur schilderen, zorg dan zeker voor een egale en vlakke muur want dat zal zich later uiten in de schilderafwerking. Oneffenheden kan u egaliseren door vooraf de muur met vliespapier of glasvezelbehang te behangen of met plamuursel bij te werken. Onderstaand vindt u TIPS en ADVIES over schilderen en verven met professionele schilderwerken, zij informeren u graag over prijs en mogelijkheden.

TIPS van de Vakman-Vakvrouw
Praktische TIPS uit BelgiŰ en Nederland
 

1

"Nieuw" Hoe kan u mooi "binnen de lijntjes" verven?

De meest gebruikte truc is werken met schilderstape. Zit er behang op de muur? Kleef de tape dan eerst even op een kledingstuk, zodat hij iets minder sterk plakt. Zo voorkom je dat je met het verwijderen van de schilderstape het behang meetrekt. Is er geen sprake van behang en verf je direct op de muren. Plak dan de randen netjes recht af. Gebruik het liefst een zo breed mogelijke schilderstape. Als je er dan toch een beetje overheen hebt geschilderd, is dit niet erg. Als je de hele muur aan de boven-, onder- en zijkanten hebt "ingekaderd" met schilderstape, kun je aan de slag. Het is net als vroeger: kleur alles binnen de lijntjes. Zo weet je zeker dat je schilderwerk er straks netjes uitziet.

. Tip aangeboden door: Sos Klusjesdienst 

ADV

 

2

Hoe kan u uw verfborstel soepel houden na gebruik?

Na het gebruiken van uw synthetische lakborstels, en deze proper gemaakt te hebben, kan je ze in combinatie van lijn- en terpentijnolie bewaren tot het volgend project. Je verlengd de levensduur van de borstel en de blijft deze zacht wat het aflijnen te goede komt.

. Tip aangeboden door: De Verfdokter 

3

Schilderen zonder haartjes in uw roller

Deuren en panelen schilderen met een roller. Als u de ondergrond goed heeft ontvet, geschuurd en afgestoft, dan wilt u na het schilderen van deze onderdelen zeker geen kleine haartjes in het werk zien. U kunt de nieuwe roller ( mohair ) een nachtje in het water zetten en nadat de roller goed droog is gemaakt deze nog even over een plakbandje rollen. Zo heeft u het minste kans op haartjes van de roller in het werk.

. Tip aangeboden door: Schildersbedrijf M&M

4

Zorg dat je muren goed voorbereid zijn voor je schildert

Alvorens uw schilderwerken aan te vatten zorg er voor dat de muren goed afgewassen zijn met water + ammoniak of azijn. Dit om een langdurige houdbaarheid van de verf aan de muur te waarborgen.

. Tip aangeboden door: Schilderwerken  

5

Schilderen? Neem goede voorzorgen!

Overweeg steeds, zeker bij grotere schilderwerken van plafonds om uw vloeren af te dekken met geplastificeerd karton(te verkrijgen in de verfzaak) dit blijft mooi op zijn plaats liggen en u struikelt er niet steeds over zoals bij doeken of plastiek. U kan het na het werk stofzuigen of zelfs met een vochtige dweil reinigen, zo heeft U steeds een propere werkplek en Mevrouw stelt het op prijs dat het stof niet overal meegedragen word. Meubelen dekt U af met statische folie, te verkrijgen handig opgevouwen op een rolletje. Het stof blijft aan de buitenzijde van de plastiek kleven en kruipt er dus niet onder zo blijven uw kasten en zetels stofvrij! Een kleine meerkost voor de dhz-er maar het zal U heel veel frustratie en poetswerk besparen!

. Tip aangeboden door: Davy Roels schilderwerken

6

Houtrot bewerken voor te herschilderen

Houtrot ontstaat bij een houtvochtgehalte van boven de 21 %, dit vocht kan door verschillende oorzaken in de houtconstructie terechtkomen. Het kan bvb door bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud. Als het wordt geconstateerd dient het ook grondig te worden aangepakt Alleen het aangetaste hout wegkrabben of overschilderen biedt niet de oplossing. Zeker indien verdergaande houtaantasting wilt voorkomen en het onderhoud van geveltimmerwerk beheersbaar wilt maken. Vaak zijn houtrotschades een probleem in een beperkt gedeelte van de constructie, het volledige vervangen van de constructie is dan erg ingrijpend en vaak onbetaalbaar
- Vocht meten: Professionele schilders hebben steeds vaker een vochtmeter, waarmee ze precies de vochtigheid van het hout kunnen meten.
- Houtrot opsporen : Indien u geen beschikking heeft over een vochtmeter, kunt u de houtrot opsporen dmv een priem in het hout te steken en zo de houtrot te vinden.
- Houtrot uitkrabben: Met een verfkrabber dient u de verflaag weg te schrapen en de houtrot weg te krabben, doe dit tot 5 sm in het gezonde hout
- Hout uitfrasen / beitel: Indien u de houtrot niet genoeg weghaalt zal de houtrot onder de reparatieplek doorgaan. Tracht met een frase of beitel alles weg te halen.
- Controleren : Controleer goed of de houtrot weg is gefrazeld en / of gebeiteld, houtrot kan erg diep naar binnen toe slaan
- Houtrotstopper : Voordat u de reparatieplek gaat vullen dient u de reparatieplek in te smeren met een houtrotstopper, zodat u reparatieplek goed ge´mpregneerd is.
- Reparatieplek opvullen : Nadat u de twee componenten pasta in de juiste mengverhouding hebt gemengd, op bv een kunststof plaat (hecht niet) gaat u de plek opvullen
- Mal maken : Indien u een grote reparatieplek heeft kunt u zelf een mal maken. Omwikkel de mal met een kunststof, aangezien dit niet hecht aan de pasta
- Egaliseren : De reparatie plek kunt u na droging met een verfkrabber afkrabben en goed naschuren. Bij te weinig resultaat reparatie nog een keer doen.
- Schilderen : Na reparatie dient u de plek eerste twee keer te te gronden en daarna volgens geldende normen het geheel afschilderen

. Tip aangeboden door: Verf-blog

7

Wanneer ben je vakman in je werk?

Kijk nooit zomaar bij het vinden van een schilder naar de goedkoopste prijs. Kijk ook eens naar wat een bedrijf heeft te bieden,wie zij zijn,wat zij doen,welke service er gegeven wordt,wat hun referentie`s zijn,De historie van een bedrijf. Tegenwoordig noemt iedereen zich schilder of vakman. Maar wat te denken van opleidingen,ervaringen en praktijk? Heeft iemand die gedaan of opgedaan? Pas dan praten we over een vakman omdat hij of zij weet waar over gepraat wordt. Het spreek woord is dan ook niet voor niks goedkoop is duurkoop!

. Tip aangeboden door: C.v.W Totaal-Schilderwerken

8

Schilderen? hoe krijgt u een mooi resultaat?

Een mooi resultaat krijgt u door het bestaande verfwerk grondig af te schuren, zo grondig dat het glad is. Vermijd zoveel mogelijk het plamuren. Het geheel afnemen met ammonia, en schilderen met grondverf. Nu zijn eventuele beschadigingen goed te zien en te plamuren. Na reparatie het geheel weer schuren en schoonmaken, en dan lakken. De lak na droging weer schuren en schoonmaken, en nogmaals (af)lakken

. Tip aangeboden door: KGC

9

Hoe optimaal afplakken van schilderwerk?

Kies voor de juiste afplaktape voor uw schilderwerk. Laat uw tape ook niet langer plakken dan nodig. De meeste tape is reeds na enkele dagen moeilijk te verwijderen. Vooral als er zonlicht op staat. Hoe sneller u de tape verwijdert, hoe minder kans dat u uw schilderwerk beschadigt. Kijk bij uw keuze bv. naar hoe lang de tape moet blijven hangen, kleefkracht en of deze uv bestendig moet zijn of niet. De juiste keuze bespaart u achteraf veel problemen.

. Tip aangeboden door: Van den Eynde

10

Een goede voorbereiding is het halve schilderwerk

Cruciaal hierbij is het ontvetten en schuren van de ondergrond. Verschillende materialen vragen om een verschillende aanpak. Met een goed huishoudschoonmaakmiddel en een harde borstel krijgt u elk meubel of elke wand wel vetvrij. In geval van krassen, scheuren of gaten, volgt best een plamuurbeurt. Daarna is het schuren geblazen. Dat doet u best in cirkelbewegingen, tot het oppervlak mooi glad is.

. Tip aangeboden door: Decopascal

11

Buitenmuur, schilderen of behandelen?

Een buitenmuur schilderen, is meestal slechts een tijdelijke oplossing. Vaak is het beter om hem te voorzien van onderhoudsvrije bekleding. ook het stralen van een gevel is niet de enige manier om uw gevel schoon te kijken, met een hogedruk op warm water en sop kunt u de gevel ook zelf al in een optimale staat krijgen.

. Tip aangeboden door: Renovatie Advies

12

Schilderen van een baksteen buitenmuur

Bij het schilderen van een buitenmuur bestaande uit baksteen werk je van links naar rechts en stop je met schilderen gelijk met de voegen van de steen. Zo voorkom je aanzetten in je schilderwerk.

. Tip aangeboden door: Terrie-bosteels.be

13

Tip voor behoud van muurschilderingen
Om een muurschildering extra te beschermen tegen beschadiging of veroudering is een laagje vernis een goede en makkelijk aan te brengen optie!
. Tip aangeboden door: Lizart

14

Tip voor muurschilderingen

Indien de kamer reeds geverfd is, kunnen de aanwezige kleuren ge´ntegreerd worden in de muurschilderingen. Zo krijgt u een totaal nieuwe look met een minimum aan kosten.

. Tip aangeboden door: Unieke kamers
Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

ADV

 
 Informatie
 
1. Soort verf per locatie

Gaat u verven of schilderen dan dient u even stil te staan bij de verfsoort die u best gebruikt voor de ruimte die u gaat schilderen. Er zijn namelijk verschillende verfsoorten met elk hun eigen karakteristieken en functies. Gaat u bijvoorbeeld een ruimte schilderen die snel vuil wordt zoals een garage, dan kan u best kiezen voor een verfsoort die makkelijk te reinigen is zoals latex verf. Gaat u een keuken of badkamer schilderen, dan opteert u best voor een verf op olie basis aangezien deze beter tegen vocht bestand is. Voor sommige oppervlaktes is het tevens aangewezen vooraf een primer te zetten vooraleer u de definitieve verf zet om het beste resultaat te behalen. Kortom, verf is er in vele soorten, maak uw keuze volgens de ruimte of het oppervlak dat u wenst te verven of schilderen. Voornaam bij het schilderen of het verven is dat de muur of gevel goed proper en netjes is waarbij de muur of gevel goed egaal en glad dient te zijn. Alle oneffenheden zullen na het schilderwerk nog steeds te zien zijn dus is het aan te raden alle oneffenheden vooraf met een schuurpapiertje bij te werken. Zijn er gaten of scheuren in de muur dan is het tevens aan te raden deze te plamuren of kan het zelf aan te raden zijn de volledige wand te bepleisteren om deze geheel vlak en egaal te maken. Voor het schilderen is het tevens voornaam alle deurlijsten van de binnendeuren en de kozijnen van de ramen goed af te kleven opdat de verf geen vlekken achterlaat op de kozijnen of de deurlijsten.

2. Soorten verf, verfsoorten

Als u gaat verven dan heeft u de keuze uit meerdere verfsoorten waarbij de soort voornamelijk bepaald wordt door het bindmiddel dat wordt gebruikt om de verf te produceren. Is het bindmiddel alkydhars ofwel een kunsthars dan spreken we over alkydverven die voor zowel binnen als buiten kunnen gebruikt worden waarbij ze zowel als grondverf of als dekkende verf kunnen gebruikt worden. Is het bindmiddel een acryllaat dan spreken we over een acrylverf die veelal enkel voor binnen gebruikt wordt. Ook de acrylverf kan als grondverf of als dekkende verf gebruikt worden. Is het bindmiddel gebaseerd op latex ofwel een vloeibaar rubber dan spreken we over latexverf die voor zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Bij latexverf is het thans voornaam dat het niet direct op een voorgaande oude verflaag wordt aangebracht. Latexverf kan hiermee reageren wat resulteert in vlekken. Daarom is het aan te raden steeds een grondverf aan te brengen vooraleer een latexverf wordt aangebracht.

 

 
Meer informatie
Wat is een schilder: Wikipedia

  Davy Roels schilderwerken en interieurverfijning
Wij verzorgen al uw schilderwerk binnen en buiten, gaande van gewoon schilder en behangwerk tot prachtige decoratieve technieken, raam en vloerbekleding. Vergeet niet de finishing touch, net dat ietsje meer bepaald de sfeer en uitstraling van uw woning, en daarvoor bent U bij ons aan het goede adres. Davy en Joke Roels - Costermans professionele schilders met liefde voor het vak.
0496/83.84.35
9552 Herzele
www.davyroels.be
  KGC
Voor al uw klusjes, schoonmaak-, schilder- en kluswerkzaamheden voor zowel bedrijf als particulier. Tevens kleine verbouwingen, renovaties en herstellingen. Hulp bij verhuizingen of andere zaken waar we een handje kunnen toesteken.
Deurne
www.uwklusjesman.be

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

 
 Producten zoeken
 Klik "volgende" of "2" voor meer producten. Ander product zoeken "zoeken"

 Muziek - Film - Boeken - Games - Elektro - Wonen - Tuin - Beauty - Koken -...

 Website of personen zoeken met FOTO
Aangepast zoeken
  Kopieer hier het
bedrijf dat u zoekt

 
  Mols schilderwerken
2230  Ramsel
http://molsschilderwerken.be

Wij verzorgen al Uw schilderwerken die moeten voldoen aan de hedendaagse eisen. Wij zijn gespecialiseerd in het schilderen van moeilijke traphallen, en in het leveren van proper en verzorgt werk . Bereken op onze site zelf de richtprijs van uw schilderwerk.

 
  Intemporel Decorations
www.intemporel.be

Voor alle schilder- en decoratietechnieken ben je bij ons aan het juiste adres. Onze naam zegt het zelf... een must voor wie voluit wil gaan voor een tijdloze en stijlvolle inrichting. Wij zijn gespecialiseerd in stuc- en spateltechnieken, kalk- en kaleitechnieken. Wij ontfermen ons ook over behangwerken (patent, arte,...), vloerbekleding en raamdecoratie. Meer over ons? Surf naar onze website.

 Airless spuit specialist

Wij zijn de specialist op het gebied van latex spuiten voor wanden en plafonds en hebben hiermee al vele jaren ervaring. Wij zijn inzetbaar voor een klein- tot groot project van woonhuis tot kantoorpand/winkel. Airless spuitwerk is snel en velen malen mooier dan traditioneel schilderwerk. Laat u overtuigen van mooie gespoten wanden en plafonds waar uw ogen op verdwalen.

www.airlessspuitspecialist.nl
  De Verfdokter

Meester Fijnschilder,  Kwaliteit-, Kit-, Behang-, Verf- & Schade-expert. Renovatie- & Bouwdeskundig Co÷rdinator voor interieur en decoratie. Expertise analist & Inspectie adviseur voor Microscopisch onderzoek & studie van verflagen, kleuren, kwaliteit en schade voor alle projecten.

3930 Hamont-Achel
www.deverfdokter.be
  Sos Klusjesdienst

Voor al uw werken zoals schilderwerken, behangwerken zijn we er voor u ! Zoekt u een handige Harry , een klusjesman die van alles kan ? Alles wat u aan uw woning of bedrijfspand wil herstellen,aanpassen of verbeteren kunnen wij voor u realiseren. In uw woning en rondom uw woning ! Zoekt u een betrouwbare vakman die voor een redelijke prijs kwalitatief werk levert, waar u op kan rekenen ! Dan bent u op het juiste adres !

3511 Kuringen
www.sosklusjesdienst.be
  Danny Mattheus

Schilderwerken Danny Mattheus bvba is een professioneel schildersbedrijf voor particulieren en bedrijven. Onze vakkundige schilders en meewerkende patroon hebben reeds meer dan 10 jaar ervaring in alle binnen- en buitenschilderwerken en schildertechnieken.

3120 Tremelo
www.dannymattheus.be
  Schilderwerken Kets

Binnen schilderwerken, buiten schilderwerken, decoratie schildering, spuitwerk, behang, vloerbekleding

2900 Schoten
www.schilderwerken-kets.be/frame0.htm
  Jordan & co

Volledig gamma natuurverven, Aquamarijn leverbaar in duizenden kleuren. Ook uit eigen ambachtelijke productie: kalkverf, kalkpleister, kalei, glanspleister (o.a. tadelakt), hennepbeton, oliŰn en wassen voor hout en steen, grondstoffen. Meer dan 25 jaar actieve ervaring. In geuren en kleuren

2920  Kalmthout
www.wolfjordan.be
  Unieke kamers

Wenst u een uniek interieur ? Dat kan met betaalbare en superoriginele muurschilderingen !

www.uniekekamers.be
  MC Schilderwerken

U kan bij ons terecht voor al uw schilderwerken, binnen en buiten.

9150 Kruibeke
www.mc-schilderwerken.be
  Decopascal

Ik doe zowel binnen- als buitenwerk schilderen, maar mijn specialisatie gaat uit naar buitenwerk, voorgevels schilderen! We doen steeds beroep op kwalitatieve producten aan betaalbare prijzen. Onderhoud, Restauratie / Renovatie, Buitenschilderwerk, Binnenschilderwerk, Behang, Spuit- en stucwerk ..)

www.decopascal.be
  Lizart

Muurschilderingen, decoratie-schilderwerken, beschilderingen op glas, portretten

www.lizart.be
  Van den Eynde
Schilderwerken behang en vloerbekleding
www.vde-decoratie.be
  Terrie-bosteels.be
Schilder en decoratiewerken, verkoop verf, gratis technisch advies, gordijnen op maat
www.uwschilderwerk.be
  Renovatie Advies

Renovatiebedrijf, klusteam en nu ook schoonmaakbedrijf. Renovatie advies voor particulier en bedrijf, grote en kleine werken. Bij ons is uw verbouwing of klus in goede handen

www.renovatie-advies.be
  Schilderwerken Derhaeg
schilderwerken en behangwerken
3650 Dilsen-Stokkem
www.schilderwerkenderhaeg.be
  Kwantum

Verf in passende tinten. De kleuren van muren en houtwerk bepalen voor een belangrijk deel de sfeer van het interieur. Daarom zijn de kleuren van het Kwantum totale assortiment uitstekend op elkaar afgestemd. Of het nu Latex muurverf, hoogglans of mat, dekkend of beits is, wij hebben alle kleuren in voorraad. Ook de bekende merken, zoals De Keyn, De Keyn, Levis Colores del Mundo vindt u bij ons voor de allerlaagste prijs.

www.kwantum.be
  Jongerius schilderwerken

Jongerius schilderwerken staat voor kwaliteit en zekerheid. Voor al u schilder ,wandafwerking en stucwerk hebben wij de juiste vakmensen. Breng eens een bezoekje aan onze website voor een offerte op maat.

3993 CN Houten
www.jongeriusschilderwerken.nl
  schildersbedrijf van der Hoeven
Uniek in Nederland 5 jaar garantie op schilderwerk
Zwaag
www.schildersbedrijfvdh.nl
  Invention
Invention is een klein ambachtelijk bedrijf. Ontstaan uit liefde en passie voor het schildersvak, maar zeker ook vanuit een speciale technische vakbekwaamheid. De schildertechnieken die wij hanteren zijn zeer gevarieerd, zoals: marmerlook, lappeneren, sponzen, kleurwassing enz. De toepassingen zijn afhankelijk van het interieur en uw persoonlijke wensen. Vanzelfsprekend adviseren wij u bij uw schilderwerken en verf. Daarnaast voeren wij ook opdrachten uit geheel volgens eigen concept
Roggel
www.inventiondc.nl
Schildersbedrijf M&M
Ons schildersbedrijf verzorgt al ruim 13 jaar binnen en buiten schilderwerk. In de omgeving van Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal, Rhoon, Barendrecht, Hellevoetsluis, Brielle en Oostvoorne. Wij hebben in deze tijd een goede en betrouwbare indruk achtergelaten bij onze (vaste) klanten en opdrachtgevers. Wij onderscheiden ons schilderbedrijf met andere schildersbedrijven door de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Spijkenisse
www.mm-schilders.nl
  Verf-blog
bloggen over verf
heerhugowaard
www.verf-blog.nl
  C.v.W Totaal-Schilderwerken
Voor de meest voorkomende schilderswerkzaamheden op het gebied van nieuwbouw,onderhoud,renovatie,interieur en projectmatig voor bedrijven en particulieren.
Buitenaf - Sliedrecht
www.cvwtotaal-schilderwerken.nl
  PVW interiors

PVW Interiors verzorgt al 3 generaties lang, sinds 1950, de schilder -en  decoratiewerken van heel wat karaktervolle woningen. Naast de schilderwerken kan U bij ons ook terecht voor deskundig advies voor het mooiste behang, de prachtigste gordijnen, meubelen en vloerbekleding.

3472 Kersbeek - Miskom
www.pvw-interiors.be
  Christ Willemsen
Vertrouwd met vakwerk voor al uw binnen en buitenschilderwerken in de regio tussen Antwerpen en Breda.
2990 Wuustwezel
www.christwillemsen.be
  Schilderwerken
Uw schilder voor al uw schilderwerken te Antwerpen. Binnenschilderwerken uitgevoerd door ervaren schilders maar ook buitenschilderwerken. Algemene klusjes en herstellingen maken ook deel uit van onze diensten alsook kleine loodgieterij en electriciteitswerkjes.
Deurne
www.binnenschilderwerken.be
  Schilders unie
Schilders unie is een veelzijdig schildersbedrijf. Of het nu gaat om een slaapkamer schilderen of een treinbrug van 2000 ton. Geen enkel werk is te klein of te groot voor dit schildersbedrijf.
www.schildersunie.com

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

  Top
Gerelateerd: Deuren schilderen Tekenen schilderen Behangen Plamuren bezetten Wanddecoratie Ramen en Deuren      
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update