Tips van de Vakman en Vakvrouw Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME

Woning

Kleding Party Auto Reizen Elektro Magazijn Verkoop
  Tuin Beauty Hobby Dieren Culinair Kantoor Reclame
U bent hier: HOME > Tuingids > Tuinafsluitingen en poorten (BE)

Tuin

  TIPS tuinhekken tuinafsluiting tuinomheiningen poorten
Tuinhekken, tuinschermen of tuinafsluitingen bieden privacy in de tuin. Tuinhekken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout en beton. Tuinhekken zijn tevens een stukje sierraad in de tuin en dragen dan ook bij aan de schoonheid ervan. Zelf een tuinhek plaatsen is thans geen akkefietje. Onderstaand vindt u TIPS over tuinhekken met een overzicht van installateurs, zij informeren u graag over prijs en modellen.

TIPS van de Vakman-Vakvrouw
Praktische TIPS uit BelgiŽ en Nederland
 

1

"Nieuw" Ideale tuinomheining voor of tegen dieren

Of het nu de bedoeling is om uw huisdier binnen te houden of ongewenste dieren uit uw tuin te weren, iedere diersoort vraagt om een eigen type omheining. Zo is voor zwaardere kippen zoals de Mechelse koekoek, Brahma, ... een lage omheining van 1,30m voldoende. Voor lichtere rassen die nogal graag vliegen zoals de Braekel, Brabantse hoen, ... verkiezen wij een hogere omheining (1,80m) aan. Zijn er in uw streek vossen, dan wordt een omheining van minimum 1,30 m of zelfs 2 m aangeraden. De maasgrootte mag maximum 3 tot 4 cm zijn en de draad moet aan de buitenzijde van de palen bevestigd. Ontmoedig de vos om over de afsluiting te klimmen d.m.v. een afgeschuinde hoek van 30of plaats een net boven de kippenren. Geef de vos tenslotte geen kans om onder de afsluiting binnen te geraken. Graaf de draad 50 cm diep in en/of plaats tegels of betonplaten van minimaal 40 cm breed aan de buitenrand van de kippenren.

. Tip aangeboden door: Segaf Afsluitingen

ADV

 

2

Een haag of toch een tuinafsluiting ?

Een haag of een afsluiting? Hagen brengen leven in de tuin. Ze zorgen voor een groene omheining waarbinnen u zich geborgen voelt. Omdat hagen de luchtstroom vertragen, voorkomen ze valwinden. Die komen wel voor achter een volle muur, en zijn onaangenaam voor u en voor uw planten. Bovendien is een haag milieu- en ook budgetvriendelijker dan een muur. Een haag biedt ook een thuis aan vogels, insecten en kleine zoogdieren en helpt zo van uw tuin een klein stukje natuur te maken, waar fauna en flora elkaar mogen ontmoeten en een mooi samenspel vormen.

. Tip aangeboden door: Groeba tuinaanleg

3

Tip voor het plaatsen van houten poorten

De klassieke Engelse weidepoorten zijn traditioneel in eik. Ze zijn mooi en duurzaam. Maar dennenhout is een prijsgunstiger alternatief. Mits correct geplaatst hebben ook deze poorten een lange levensduur. De poort mag nergens blijvend in contact zijn met de grond, ook niet in geopende toestand. Dus vooral opletten op hellend terrein.

. Tip aangeboden door: Sclimpr Fencing

4

Is een dicht tuinhek de beste keuze?

Om hun privacy te verhogen kiezen gebruikers vaak voor een tuinhek dat volledig dicht gemaakt wordt, zodat buitenstaanders niet kunnen binnen kijken. Hierdoor gaat het hek natuurlijk veel meer wind opvangen. Wanneer men het hek elektrisch wil bedienen dan is deze windbelasting vaak van doorslaggevend belang bij het bepalen van het juiste systeem.

. Tip aangeboden door: S.A.S.

5

Wat is kwaliteit bij poorten

Kies bij aanschaf van een houten poort altijd voor kwaliteit. Kies voor een model waarbij een goede afwatering voorzien is om lelijke vlekken en later ook houtrot te vermijden. Modellen met een groef in de onderste liggers, ook al worden ze afgekit, hebben gegarandeerd een kortere levensduur. Ga dus altijd voor de beste prijs/kwaliteit...

. Tip aangeboden door: Afsluitingen Willekens

6

Een tuinafsluiting in tennis draad?
Wist je dat tennis draad type plasitor veel steviger is dan geruite draad eens geruite draad geplooid is kan men deze niet meer rechten. Voordeel van tennis draad is dat deze veerkrachtig is en voor de prijs hoef je het zeker niet te doen
. Tip aangeboden door: anmabeton

7

Waarom een FSC-label bij houten poorten ?
U wil graag een houten poort en toch milieubewust kiezen. Kies dan voor hout met het FSC-label dat aangeeft dat die houten poort afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.
. Tip aangeboden door: Divari

8

Tuinafsluiting in ecofencing

Een alternatief voor de traditionele houten en betonnen tuinschermen is Ecofencing. Duurzamer dan hout en sterker dan beton. Omdat het materiaal duurzaam en vochtbestendig is, zijn de Ecofencing palen en panelen ideaal als basis voor een houten tuinscherm. Op deze manier komt het hout niet in contact met de grond. De palen en panelen zijn voorzien van een speciale woodgrain coating waardoor ze enorm hard op hout lijken. Het is ook mogelijk om een volledig tuinscherm met Ecofencing op te bouwen.

. Tip aangeboden door: Ecofencing

Meer TIPS op: Tuinafsluiting Nederland

Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

ADV

 
 Informatie
 
Tuinafsluiting, enkele praktische tips

Denkt u eraan om een tuinhek te plaatsen dan heeft u een brede waaier aan mogelijkheden, materialen en structuren om dit hekwerk te bouwen. Voornaam bij de keuze is het doel van uw tuinafsluiting of hekwerk. Dit kan zijn: Privacy waardoor het hekwerk ondoorzichtig dient te zijn. Geluidsoverlast, waardoor het hekwerk geluidsvast dient te zijn, of kan louter als scheiding zijn waardoor een haagje bij wijze van spreken reeds toereikend zou kunnen zijn. Is de doelstelling bepaald dan kan u vervolgens naar de materialen voor uw hekwerk gaan kijken die voornamelijk in hout of beton te vinden zijn. Hierin zijn vele mogelijkheden met tal van motieven en kleuren, doch kan u ook riet, bamboo of dergelijke gebruiken als u eerder een natuurlijke tuinafsluiting wenst te creŽren. Vooraleer u aan aan de slag gaat is het van groot belang dat  u de betrokken partijen benaderd die door uw afsluiting of hekwerk beÔnvloedt worden. Deze zijn uw gemeente, die vaak richtlijnen hanteert voor hekwerken, en uw buren. Praat en zie wat de onderlinge mogelijkheden zijn. Het zou jammer zijn als u straks uw hekwerk terug dient af te breken omdat een buur reclameert of u niet voldoet aan de richtlijnen.

Gaat u de tuinafsluiting plaatsen dan is precisie een belangrijke woordkeuze. Draag er zorg voor dat het hekwerk pas en recht staat. Gebruik hiervoor de nodige meetapparatuur om uzelf ervan te vergewissen dat alles juist staat. Draag eveneens zorg voor sterkte want een hekwerk vangt veel wind en zou wel eens kunnen omwaaien. De palen dus zeker diep verankeren in beton en de hoekpalen volgens hun krachtoverbrenging extra versterken.
De laatste nieuwe trend in tuinafsluiting, zijn
ijzeren bakken waarvan de wanden met ijzerdraad geweven zijn. Deze worden gevuld met stenen naargelang de stijl van woning of uw tuin. Ook kan de kleur gekozen worden. Soms worden ze ook gevuld met tuin en snoeiafval of boomschors.

 

 
Meer informatie
Wat is een schutting ?  Wikipedia

  Ecofencing
Ecofencing is het nieuwe verderlichte systeem voor het plaatsen van tuinschermen. Ecofencing onderscheidt zich van de traditionele houten en betonnen tuinwanden doordat het bestaat uit 100% gerecycleerde kunststoffen. Kortom, mooi, duurzaam, ijzersterk, ecologisch n eenvoudig te plaatsen! Surf voor meer info naar onze website.
Bornem
www.ecofencing.be
  MB Hekwerken Bartels

Staalmatafsluitingen, draadafsluitingen, spijlenhekwerken, vrijdragende poorten, draaipoorten, schuifpoorten, toegangscontrole, automatisatie.

3620 Lanaken
www.bartels.be
  S.A.S. BVB
Groothandel gespecialiseerd in poortopeners en hekopeners
3130 begijnendijk
www.sas-bvba.be
  Smeets Laswerken
Smeets laswerken maakt poorten, trappen, trapleuningen, hekwerken draadafsluitingen. Kortom allerlei soorten maatwerk in staal, inox of aluminium.
www.smeetslaswerken.be

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

 
 Producten zoeken
 Klik "volgende" of "2" voor meer producten. Ander product zoeken "zoeken"

 Muziek - Film - Boeken - Games - Elektro - Wonen - Tuin - Beauty - Koken -...

 Website of personen zoeken met FOTO
Aangepast zoeken
  Kopieer hier het
bedrijf dat u zoekt
  Hekwerken Poppe

Wij plaatsen alle soorten tuinafsluitingen en hekwerken zowel voor particulier als bedrijf. Offerte en ter plaatse komen opmeten is gratis en steeds vrijblijvend

2070 Zwijndrecht
www.hekwerkenpoppe.be
  Poortland

Aluminium poorten, roestbestendig met eigen plaatsingsdienst. Hoogwaardige automatisering met parlo of videofonie. 10 jaar waarborg.

2800 Mechelen
www.poortland.be
  rb railings
Alle poorten en hekwerk worden bij ons op maat gemaakt volgens de wensen van de klant. Deze worden gepoederlakt in de gewenste ral kleur. Poorten en hekwerk zijn ook verkrijgbaar in aluminium en kan ook in de gewenste ral kleur geleverd en geplaatst worden. Neem gerust contact op voor verdere vragen.
Heusden-Zolder
www.rbrailings.be
  Tuin afsluitingen DVB
Informatieve website over afsluitingen en omheiningen. Kom alles te weten over houten schermen, steenkorven en draadafsluitingen. Nu met gratis offertedienst! Wanneer je een nieuwe afsluiting wil kopen mag je geen appelen met peren vergelijken. Kijk goed na welk type omheining je wil en ga vervolgens bij verschillende verkooppunten langs. Zeg meteen ook dat je prijzen gaat vergelijken om scherpe prijsopgaves te ontvangen.
http://www.afsluitingentuin.be
  anmabeton
Verkoop van afsluitingen, tuinhekken, klinkers, tegels en kleine bouwmaterialen.
Bierbeek
www.anmabetonshop.be
  Gimaver

Sierpoorten en hekwerk, Las & constructiewerken, Mechanisch onderhoud & reparatie, Scheepsverbouwingen. Beveilig uw woning en inhoud met een sierpoort en afsluitingen van Gimaver

www.gimaver.be
  Japo Hekwerken

Fabrikant van moderne design poorten, ambachtelijk smeedwerk, industriŽle draaipoorten, vrijdragende schuifpoorten, schuifpoorten op rail,...

3940 Hechtel - Eksel
www.japo.be
  Poorten Laenen

Jarenlange ervaring en vakmanschap, dat is wat Poorten Laenen typeert. Al generaties lang maken de zonen Laenen veranda's, poorten en orangeries op maat. Onze specialisatie is het creren van metalen poorten die het uitzicht hebben van houten poorten. Zo combineren we de look en stijk van een houten poort met de degelijkheid die eigen is aan metaal. Ook metalen veranda's en orangeries in klassieke stijl behoren tot onze mogelijkheden. Ons vakmanschap werd al vier generaties lang van vader op zoon overgedragen.

2400 Mol
http://poortenlaenen.hetportaal.be
  Hekwerken, afsluitingen Huybrechts Hekwerken

Hekwerken, afsluitingen en poorten Huybrechts Hekwerken: plaatsing van uw poort of sierpoort en mogelijkheid tot automatisatie van uw poort.

www.huybrechts-hekwerken.be/pages/index.html
  ABC Hekwerk

Gaashekwerk, spijlenhekwerk, afrastering, draaipoorten, schuifpoorten, elektrische aandrijvingen, slagbomen,...

3680 Maaseik
www.abchekwerk.nl
  Divari
ivari legt zich toe op het maken van houten poorten, tuinhuizen, poolhouse en tuinafsluitingen. Met meer dan 10 jaar ervaring biedt Divari U 100% vakmanschap en correcte service. Divari bezit een uitgebreid modern machinepark om uw droom in hout te verwezenlijken.
www.divari.be
  Afsluitingen Willekens bvba
Houten poorten op maat in Padouk of houtsoort naar keuze. De beste prijs/kwaliteit. Eigen ontwerp of een ontwerp op maat behoren eveneens tot de mogelijkheden. Hoog kwalitatieve automatisatie van CAME.
Tevens plaatsing of levering van alle soorten afsluitingen en hekwerken (verdeler BETAFENCE
www.sites.google.com/site/houtenpoorten
  Sclimpr Fencing (Sclimpr C&S bvba)
Verkoop van Engelse poorten en omheiningen voor paardenweiden
1320 Beauvechain
www.sclimprefencing.be
  Segaf Afsluitingen

Segaf, dat is 3 generaties vakkundig omheinen. Ons bedrijf beschikt over 15 ervaren montageploegen die zowel grote als kleine projecten binnen de afgesproken termijn afwerken. Het resultaat is een afsluiting die er staat en blijft staan. Een afsluiting die we graag signeren met onze eigen naam, Segaf.

Kortemark
www.segaf.be
  Driesen Afsluitingen

Plaatsen en herstellen van houten schermen. Hout - beton combinaties, geplastificeerde palen,...

2980 Zoersel
www.driesen-afsluitingen.be
  Gardencenter

Groothandel en kleinhandel in afsluitingen. De grootste keuze aan de scherpste prijzen.

2980 Zoersel
www.gardencenter.be
  Lenaerts Poorten

Houten poorten op maat gemaakt. Eigen ontwerpdienst, fabricage en plaatsing met automatisering, video- en parlofonie, brievenbussen en tuinverlichting.

2820 Bonheide
www.lena.be
  BAJ

Afsluitingen in beton, tuinschermen, golfplaten, weipalen, boordstenen, grondkering, betonnen bielzen, garages, tuinhuisjes, betonnen terrascirkel, Bekaert gamma.

3530 houthalen
www.baj.be
  Sedeyn
Afsluitingen, hekwerken, poorten, slagbomen,...
2000 Antwerpen
www.sedeyn.be

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

  Top
Gerelateerd: Tuinafsluiting (NL) Tuincentrum Tuinarchitecten Tuinaanleg          
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update