Tips van de Vakman en Vakvrouw Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME

Woning

Kleding Party Auto Reizen Elektro Magazijn Verkoop
  Tuin Beauty Hobby Dieren Culinair Kantoor Reclame
U bent hier: HOME > Woninggids > Plafond
 

Woning

  TIPS plafond en plafonneringwerken
Een plafond bepaalt de fysieke hoogte van de leefruimte in de woning.  Het plafond biedt tevens plaats voor verlichting en de nodige elektrische bedradingen waardoor ook naar brandveiligheid dient gezien te worden. Ook dient oog gehouden te worden voor isolatie. Onderstaand vindt u TIPS en ADVIES over plafond met een overzicht van professionele plafonneringwerken, zij informeren u graag over prijs en mogelijkheden.

TIPS van de Vakman-Vakvrouw
Praktische TIPS uit BelgiŽ en Nederland
 

1

"Nieuw" Temperatuurbeheersing door plafondventilator

Heeft u hoge ruimtes, dan kan u deze hoge ruimtes in de  winters warmer en in de zomers koeler houden met behulp van een plafondventilator. Via een plafondventilator stuurt u de warmte of koude, die naar boven stijgt of zich tegen het plafond nestelt, terug naar omlaag. Daarmee zorgt u niet alleen voor een beter binnenklimaat, u bespaart ook nog eens op de energiekosten.

. Tip aangeboden door: Green Breeze 

ADV

 

2

Tip voor een nieuw plafond in de badkamer

Wilt u een nieuw plafond in uw badkamer ? Met de montage handleiding van de luxalonspecialst kunt u het aluminium lamellen plafond makkelijk zelf monteren. Zo bespaart u al snel de helft van uw plafondprijs. Wel zo prettig tijdens de crisis.

. Tip aangeboden door: Luxalonspecialist  

3

Schimmel vermijden op het plafond in een badkamer

Bij een aluminium lamellenplafond in de badkamer heeft u nooit meer last van schimmel op uw plafond, uw plafond beslaat als een spiegel en droogt ook zo weer op. In een badkamer niet in de tegels boren maar lijmen. Dat spaart ergernis, nooit meer tegels gescheurd

. Tip aangeboden door: SPB Afbouwshop

4

Afwerken van plafonds

Het Afwerken van de naden doet men best in 3 lagen i.p.v 2 om een betere afwerking te bekomen.

. Tip aangeboden door: Roba Construct
Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

ADV

 
 Informatie
 
1. Pleisterplafond

Een pleisterplafond is de meest gekende en meest toegepaste afwerkingwijze voor plafonds. Een pleisterplafond vereist thans een gespecialiseerde stukadoor voor het plamuren van het plafond die tevens over tal van technieken beschikt om allerhande tekeningen of motieven in het plafond aan te brengen. Het nadeel van een pleisterplafond is thans dat dit onderhevig is aan trillingen waardoor op termijn barstjes of beschadigingen kunnen optreden. Tevens vergt een pleisterplafond regelmatig onderhoud omwille van verkleuringen. Zeker als in de woonruimte gerookt wordt of indien een openhaard als verwarming wordt gebruikt.

2. Plankenplafond of lamellenplafond

Een veel gebruikte techniek voor het afwerken van een plafond zijn plankenplafonds of lamellenplafonds. Hierbij worden planken of lamellen tegen het plafond gemonteerd waarbij kan opteren voor volledig houten planken, samengestelde planken zoals laminaat of aluminium lamellen. De houten planken en de laminaat planken worden tegen houten latjes bevestigd die tegen het plafond worden bevestigd. De houten planken klikken in elkaar waardoor een mooi aansluitend geheel ontstaat met een bepaalde groepopening die diepgang brengt in het plafond. Indien aluminium lamellen worden gebruikt, dan wordt tegen het plafond een kliksysteem aangebracht waarin de aluminium lamellen eenvoudig inklikken. Ook hier geldt de regel dat het de kunst van het plaatsen van een plankenplafond of lamellenplafond erin bestaat het plafond mooi recht en egaal te monteren. Is het plafond geplaatst dan worden de hoeken van het plankenplafond afgewerkt met hoekstukjes. Bij houtplanken dient tevens rekening gehouden te worden met het uitzetten en inkrimpen van het hout bij schommelingen in de luchtvochtigheid waardoor de houten planken niet tot tegen de muren of wanden geplaatst worden. Hierdoor kan een uitzetting plaatsvinden zonder dat het plafond vervormd wordt. De hoekprofielen hebben dan ook als functie deze spleten tussen de wanden en de plafondplanken voor het zicht te verbergen. Bij aluminium lamellen is dit geen vereiste al is het raadzaam ook een nu een hoeklatje te voorzien om de afwerking van het plafond te optimaliseren

3. Systeemplafond

Een systeemplafond wordt voornamelijk gebruikt in handelszaken zoals winkels en kantoren in bedrijven. Bij een systeemplafond is als het ware een vals plafond of een verlaagd plafond waarbij een metalen frame tegen de bestaande wanden van de ruimte wordt gebouwd en wel op een bepaalde hoogte. Via hangsystemen in het bestaande plafond of de dakconstructie wordt het gehele matelan frame vastgemaakt. Is het framewerk eenmaal klaar dan worden hierin plafondplaten gelegd. De plafondplaten zijn veelal geproduceerd uit geperst steenwol of glaswol. Voor vochtige ruimtes zoals een badkamer bijvoorbeeld zijn er speciale vochtwerende plafondplaten die kunnen gebruikt worden. Het grote voordeel van een systeemplafond is de flexibiliteit. De plafondplaten liggen los in de draagprofielen en kunnen makkelijk omhoog getild worden waardoor de bovenruimte steeds beschikbaar blijft wat handig is als extra bekabeling bij elektriciteitswerken bijvoorbeeld of verlichting moet aangebracht worden. Als dit bij een vast plafond dient te gebeuren is heel wat breekwerk vereist. Systeemplafonds zijn snel en makkelijk te plaatsen al vergt het wel vakmanschap en het juiste gereedschap waarbij de kunst er uiteraard in bestaat het plafond mooi recht en egaal te construeren wat geen akkefietje is als men weet dat systeemplafonds niet tegen een bestaand plafond wordt aangebracht maar als een verlaagd plafond functioneert waarbij het plafond via hangsystemen gemonteerd wordt.

4. Spanplafond

Een spanplafond is een techniek waarbij een folie wordt gebruikt die tegen het bestaande plafond wordt opgespannen. Bij dit soort plafonds wordt eerst een opspanframe tegen de wanden of muren gemonteerd, tegen het bestaande plafond waarin vervolgens een folie wordt opgespannen. De folie van een spanplafond wordt volledig op maat geproduceerd waarbij men tevens een brede waaier aan keuzes heeft. Eenmaal de folie opgespannen wordt het plafond getransformeerd naar een mooi strak geheel dat gevrijwaard blijft van mogelijke barsten of scheuren wat wel eens kan gebeuren bij plafonds die met pleisterwerk worden afgewerkt. Tevens is een spanplafond zeer onderhoudsvriendelijke en laat het zich makkelijk reinigen aangezien de folie geheel waterbestendig is. Een spanfolie draagt ook mee aan het luchtdicht maken van een plafond waardoor het optreden van mogelijke vochtplekken of schimmelvorming vermeden wordt. Een nadeel van een spanplafond is weliswaar dat bij de productie ervan alle lichtpunten goed dienen bepaald te worden en het later moeilijk is om meerdere lichtpunten in de spanfolie te voorzien aangezien de folie op spanning staat.

5. Plafond isoleren

Denkt u eraan om een nieuw plafond te plaatsen, dan dient u zeker even stil te staan bij het isoleren van het plafond. De warmte van de verwarming in de leefruimte stijgt namelijk waardoor deze via het plafond gaat trachten te ontsnappen. Is het plafond niet goed geÔsoleerd dan gaat veel warmte via het plafond verloren. Zeker als de bovengelegen ruimte geen leefruimte is en derhalve niet verwarmd is. Goede isolatiematerialen zijn dan ook aan te bevelen waarbij tevens aandacht geschonken dient te worden met het thema luchtdicht isoleren. Bij het isoleren van een plafond dient ook rekening gehouden te worden met de verlichting zoals inbouwspots. Zeker als u gebruik maakt van LED verlichting. Deze kunnen zťťr warm worden. Bij het isoleren van een plafond is het dan ook aan te raden een ruimte open te laten (ca 25cm) in het isolatiemateriaal op de plaats van de spot. Gaat u uw plafond isoleren, vraag dan zeker om advies bij uw leverancier.

 

 
Meer informatie
Wat is een plafond: Wikipedia

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

 
 Producten zoeken
 Klik "volgende" of "2" voor meer producten. Ander product zoeken "zoeken"

 Muziek - Film - Boeken - Games - Elektro - Wonen - Tuin - Beauty - Koken -...

 Website of personen zoeken met FOTO
Aangepast zoeken
  Kopieer hier het
bedrijf dat u zoekt
  Planfobel

Een spanplafond is een hoogwaardig en zeer sterk "doek" dat volledig op maat gemaakt wordt. Dit doek is in feite een hoogwaardige en elastische kunststoffolie (polymeer).
Bij een uiterst nauwkeurige opmeting en fabricatie van dit "doek" bekomen wij zo een feilloos en heel strak plafond, gespannen tussen de profielen, bevestigd op de muren.

Wevelgem
www.plafobel.com/
  Bestelplafond

Bestelplafond.nl. De plafondleverancier voor bedrijf en particulier Leverancier van valse plafonds door de gehele benelux

www.bestelplafond.nl
  SPB Afbouwshop

Al meer dan 20 jaar levering en montage van alle soorten plafonds, inbouwverlichting, systeemwanden, laminaatvloeren, timmerwerk.

www.spb-afbouw.nl
 Luxalonspecialist
Duurzame & Stijlvolle plafonds. In n dag geplaatst. Luxalon-specialist levert en monteert ook lamellen plafonds in Belgie
www.luxalonspecialist.nl
  Roba Construct

Plaatsen en afwerken van valse plafonds en wanden. Gyproc-werken.

2470 Retie
www.robaconstruct.be
  Plafondlijsten en ornamenten Het Schippertje

Sierlijsten en Ornamentengieterij Het Schippertje al meer dan 35 jaar ervaring in het vervaardigen van: Door onze ruime ervaring met Plafondlijsten of terwijl Sierlijsten, zoals lambrisering, Kooflijsten en perklijsten, maar ook van andere gips ornamenten zoals wandlampen, schouwen, rozetten en pilaren met al deze ornamenten van gips kunnen wij voor u de sfeer creŽren die u wilt overbrengen. Al onze producten worden ambachtelijk vervaardigd in onze eigen Gieterij.Met ons eigen zeer ervaren montageteam voorzien wij dagelijks heel Nederland van plafonds op maat. Maatwerk en Restauratie zit standaard in het pakket van Het Schippertje dit betekent dat de mogelijkheden met gips ongekend zijn. Dit vind u terug in ons totaalassortiment. Maatwerk betekent sierlijsten en ornamenten op maat vervaardigen naar eigen wens of naar een bestaand model die al honderden jaren oud is.
Restauratie van een plafond is bij een verbouwing vaak het tijdrovend en ingewikkelde gedeelte. Daarom bieden wij de mogelijkheid onze ruime ervaring hierin met u te delen. En u hierin te begeleiden.

Harderwijk
www.het-schippertje.nl
  Green Breeze Plafondventilator
Houd uw hoge ruimtes in de winters warmer en de zomers koeler met de plafondventilator van Green Breeze. Daarmee zorgt u niet alleen voor een beter binnenklimaat, u bespaart ook nog eens op de energiekosten.
Utrecht
www.plafondventilatoren.com

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

  Top
Gerelateerd: Verlichting Pleisterwerken Dakbedekking Dakreiniging Dakkapellen Dakramen koepels Isolatiematerialen Elektriciteitswerken  
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update