Tips van de Vakman en Vakvrouw Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME

Woning

Kleding Party Auto Reizen Elektro Magazijn Verkoop
  Tuin Beauty Hobby Dieren Culinair Kantoor Reclame
U bent hier: HOME > Tuingids > Groothandel bloemen en planten

Tuin

  TIPS bloemen en vaste planten groothandel import
Bloemenveilingen en bloemengroothandels in snijbloemen en planten. De grootste bloemenveiling is te Aalsmeer Nederland waar dagdagelijks miljoenen bloemen worden verhandeld. Bloemengroothandels kopen daar hun bloemen in om ze vervolgens naar de winkels te verdelen. Bloemenhandelaren en bloementelers vinden elkaar op de bloemenveiling waar ze aan de beste prijs kwaliteit hun bloemen  verhandelen.

TIPS van de Vakman-Vakvrouw
Praktische TIPS uit België en Nederland
 

1

"Nieuw" Tips voor mooie rozen

Twee dingen zijn belangrijk:
1) Op het juiste tijdstip bemesten. 2) Op de juiste manier snoeien.
Bemesting
Rozen vragen 3 keer meststof. Strooi organische meststof voor rozen voor de bloei (in maart) tijdens de bloei (in mei of juni) en dan nog eens onmiddellijk na de eerste bloei (vanaf half juni,maar niet later dan half juli)Vooral die laatste bemesting wordt wel eens vergeten,maar ze is belangrijk als je een tweede bloei wil.
Snoeien
Ook dat gebeurt in 3 stappen. Verwijder in de zomer de uitgebloeide bloemen tot op een mooi vijfblad. In de herfst knip je de rozen iets terug. Na de winter snoei je best iedere tak tot op 3,4 of 5 ogen terug (10 tot 15cm boven de grond).Behoud zoveel mogelijk dikke takken met 4 tot 5 ogen. Dunne takken terugsnoeien tot op 1 tot 2 ogen.

. Tip aangeboden door: Uw Tuinonderhoud 

ADV

 

2

Tip voor Rhododendron

Let op dat u heideplanten, Rhododendron en Azalea's in turf plant. Deze planten verlangen een enigszins zure bodem, in een kalkhoudende grond zullen ze minder goed gedijen.

. Tip aangeboden door: Planten Briers

3

Hoe Orchideeën kweken?

Jonge orchideeën die net uit de fles komen plaatsen wij altijd in Chileens mos (sphagnum) nadat we de plantjes afgespoeld hebben in een lauw-warme Superol oplossing. Ze slaan zo snel aan en je hebt weinig tot geen uitval.

. Tip aangeboden door: CactusPlaza  

4

Hoe kan je rozen goed bemesten ?

De koningin der bloemen heeft een gezonde eetlust. Goede bemesting is daarom een noodzaak. Bemest de grond vóór het planten van rozen goed met organische mest als; champignonmest of oude stalmest. Kleigrond of lemige zandgrond is ideaal voor rozen. Op een zandige grond is goed bemesten zeker noodzakelijk. Vanaf het moment dat u uw rozen terugknipt in het voorjaar is het goed om iedere 6 tot 8 weken bij te mesten met rozenmest. Iedere winter kunt u opnieuw wat organische mest licht inwerken rondom de struiken. Op deze manier groeien uw rozen optimaal en kunt u maximaal genieten van de prachtige bloemen.

. Tip aangeboden door: 1000 Islands Roses

5

Hoe hangende tulpen vermijden ?

Om te voorkomen dat tulpen gaan hangen kun je met een speld ongeveer één centimeter onder de bloemknop voorzichtig een gaatje dwars doorheen de stengel prikken. Je tulpen zullen dan langer hun stevigheid bewaren en niet zo gaan hangen. Doe ook niet te veel water in de vaas. Als de onderkant van de stengels het water net raken is het reeds voldoende. Zo geniet je langer van je tulpen.

. Tip aangeboden door: +++

6

Hoe tulpen langer mooi houden ?
Zet tulpen (als de bloem al geopend is) niet op een warme plek, hierdoor zullen de bloemen eerder verwelken! Probeer eerder een plek naast het raam, met het huidige klimaat is deze plek een stuk koeler!
. Tip aangeboden door: Bloemen binden
Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

ADV

 
 Informatie
 
Bloemen en planten groothandel, meer dan kopen en verkopen

Een groothandel in bloemen en planten is een bedrijf dat als het ware opereert tussen de teler of kweker van de bloemen en planten en het uiteindelijke verkooppunt zijnde de bloemenwinkel of het tuincentrum. De groothandel koopt de bloemen en planten van de teler, die veelal via de bloemenveiling aangeboden worden, verpakt de bloemen en planten en transporteert ze via speciaal bloementransport naar het verkooppunt. De groothandel is dus een gespecialiseerde handelsonderneming die continu bloemen en planten verhandelt. Lijkt makkelijk doch is alleszins geen akkefietje. Bloemen en planten zijn zéér gevoelige producten waarbij ze bij blootstelling aan bijvoorbeeld extreme temperaturen of onaangename condities aanzienlijk in kwaliteit verliezen. Zeker bij snijbloemen is de juiste conditie zéér voornaam wat betekent dat de groothandel de opslag en het transport van de bloemen goed en doordacht dient te organiseren. Speciaal koeltransport en een gekoelde opslag via koelcellen zijn een absolute vereiste aangezien snijbloemen op een temperatuur van ca +6°C bewaard en getransporteerd dienen te worden.

Deze oefening wordt daarenboven extra verzwaard als de bloemen en planten niet alleen via wegtransport maar tevens via andere transportkanalen zoals luchtvracht bijvoorbeeld verzonden worden zoals bij import en export van bloemen en planten. Dan is het de kunst om de bloemen en planten goed te verpakken opdat ze nog in goede conditie op de plaats van bestemming arriveren. Tevens is de tijd een belangrijke factor. Zijn de bloemen eenmaal van de wortel afgesneden, dan hebben ze water nodig en start als het ware de verwelking waardoor een enorme tijdsdruk komt te staan op het aanleveren van de bloemen. Kortom, de groothandel van bloemen en planten is een unieke specialisatie die speciale technieken en condities vereist wil de kwaliteit van de bloemen en planten gegarandeerd zijn en willen we thuis lang kunnen genieten van een mooie bos bloemen.

 

 
Meer informatie
Wat is een bloemenveiling ? Wikipedia

  Uw Tuinonderhoud

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het onderhoud van tuinen in gans Vlaanderen. Wij verzorgen een volledig of gedeeltelijk tuinonderhoud met de nadruk op kwaliteit tegen een betaalbare prijs en dit voor zowel particulieren als bedrijven

www.uwtuinonderhoud.be
  Lens Rozes

Het assortiment rozen omvat meer dan 800 verschillende soorten; van elegante oude struikrozen tot klimrozen, liaanrozen, bodembedekkende rozen, moschatahybriden, David Austin rozen, botanische rozen, theehybriden en trosrozen, stamrozen,... Kortom, de meest waardevolle tuinrozen.

8460 Oudenburg
www.lens-roses.be/index.dhtml
  Overtoom groothandel in bloemen & planten
Veel bloemisten en retailers hebben al de weg gevonden naar deze Groothandel. Mede door de centrale ligging, de makkelijke bereikbaarheid en de ruime parkeerfaciliteiten
6361 GZ Nuth
www.overtoombloemen.nl
FlowersOnline.be
Bloemen, planten en decoratie online bestellen? Wij leveren en bezorgen uw bloemstukken, snijbloemen aan huis en dit voor alle gelegenheid (valentijn, moederdag, trouw, geboorte, ...)
www.flowersonline.be
  M.J. Weerman Bloemengroothandel
Weerman is de trendsettende groothandelspartner voor al uw snijbloemen. Zoekt u exclusieve producten van een hoge kwaliteit? Dan bent u bij Weerman aan het juiste aders
1430 BA Aalsmeer
www.weerman.nl
  Philippo Rozen
Wij beschikken steeds over een breed sortiment aan snijrozen. Indien u enkele dagen op voorhand besteld, kunnen wij u elke gangbare kleur of soort snijroos bezorgen.
2920 Kalmthout
www.philippo-rozen.be
  Nova Nature
Naast zijden bloemen, planten en bomen, treft u bij ons een ruime collectie decoratie artikelen aan, waaronder diverse soorten blad, takken, kunstgroente en -fruit, kransen etc...
5405 AE Uden
www.nova-nature.com
  Wim Timmermans
Tuinplantenkwekerij Wim Timmermans biedt u een breed maar bovenal exclusief assortiment aan gestekte/gescheurde vaste planten en zomerbloeiers. Visueel aantrekkelijke planten in een grote 15 cm pot én milieuvriendelijk gekweekt. De ca. 2000 meter moerbedden zijn vrij toegankelijk en zeker de moeite waard eens te komen bezichtigen
5254 VT Haarsteeg
www.wimtimmermans.nl/
  Bloemen binden
Ik help mensen in mijn vrije tijd met bloemschikken via mijn website. Bezoekers kunnen op een eenvoudige manier zien hoe een boeket of bloemstuk gemaakt moet worden en welke benodigdheden er nodig zijn.
www.bloemen-binden.nl
  Horizon Flowers

Horizon Flowers is gevestigd in het Noord-Hollandse Zwaagdijk. Vanuit deze plaats houden wij ons bezig met de productie van circa 100 hectare tulpen met locaties in Nederland en Frankrijk. Daarnaast worden er circa 35 miljoen tulpen en circa 850.000 lelies afgebroeid. Dit gebeurd door middel van de meest moderne productiemethoden en faciliteiten.

1681 PG Zwaagdijk Oost
www.horizonflowers.nl/
  Ravensbergen Lilies of life

Sinds de oprichting van ons familiebedrijf, 75 jaar geleden, heeft de nadruk gelegen op de bolbloementeelt. De laatste 3 decennia zijn wij, de 7 vennoten en 15 medewerkers, volledig gespecialiseerd in het opkweken van lelies. Gezamenlijk produceren wij nu zo’n 9 miljoen Lilies of Life per jaar

2231 MT Rijnsburg
www.lilies-of-life.nl/
  Frans Maalman
Een bedrijf dat volop bezig is met het kweken van lelies, dit gebeurt in de kas en in de buitengrond. Zo worden er per jaar 2 miljoen lelies geteeld. Wij zijn gespecialiseerd in Oriëntals met een stevige tak, en hoofdzakelijk in de buitengrond
1969 KT  Heemskerk
www.maalman.nl/
  Hobbykwekerij Daglelies
Hobbykwekerij van hemerocallissen (daglelies) en vaste planten.
www.hobbykwekerij-daglelies.nl

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

 
 Producten zoeken
 Klik "volgende" of "2" voor meer producten. Ander product zoeken "zoeken"

 Muziek - Film - Boeken - Games - Elektro - Wonen - Tuin - Beauty - Koken -...

 Website of personen zoeken met FOTO
Aangepast zoeken
  Kopieer hier het
bedrijf dat u zoekt
  Plant & Grow
Plant & Grow biedt online een breed assortiment tuinplanten, welke veilig en eenvoudig via de webshop kunnen worden besteld. Eenvoudig online hoge kwaliteit tuinplanten kopen
Beek en Donk
www.plantengrow.nl
  Ecoflora
Onze bijzondere kwekerij - gevestigd in en rond een oude Brabantse vierkantshoeve - specialiseert zich sinds tien jaar in inheemse, wilde planten en kruiden. Het aanbod bedraagt meer dan 600 soorten, gaande van courante tot zeer zeldzame soorten uit de Belgische flora.
1500 Halle
www.ecoflora.be/
  Kwekerij Souman

Op de kwekerij vind u een breed assortiment vaste planten. Wij hebben van 1 maart tot 20 november 600 verschilende soorten op voorraad. Zit uw plant daar niet bij? dan kunen wij uit een assortiment van 2500 planten op bestelling leveren.

8051 SN Hattem
www.kwekerij-souman.nl/
  Algera
Algera is een kleine kwekerij van vaste planten die zich gespecialiseerd heeft in winterharde geraniums of tuingeraniums. Niet alle beschreven planten maken deel uit van ons assortiment en soms zijn van bepaalde variëteiten slechts kleine hoeveelheden beschikbaar. Verkoop gebeurt enkel op tuinbeurzen.
www.algera.be/
  Kwekerij Polman

Kwekerij Polman is een glastuinbouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de opkweek van perkplanten uit stek en geraniums

7395 MG Teuge
www.kwekerijpolman.nl/
  P. Kooij & Zonen

P. Kooij & Zonen is wereldwijd één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van anjerveredeling, selectie en vermeerdering. Gevestigd in het centrum van de bloemenwereld: Aalsmeer

1430 AH Aalsmeer
www.kooij.nl/
  Wuloplant
Wij zijn groothandel en handelskwekerij gespecialiseerd in Rhodondendrons
9270 Kalken
www.wuloplant.com/
  Bloemisterij Matthijs

Welkom op de website van Bloemisterij Matthijs. Wij zijn zowel groot- als kleinhandel in Rhododendrons en al dan niet bladverliezende Azalea's. Wij hebben meer dan 700 soorten van deze planten in onze kwekerij staan

9080 Lochristi
www.bloemisterijmatthijs.be/
  Planten Briers

Gevestigd sinds 1982 in Lafelt / Riemst zijn wij uitgegroeid tot een begrip in de grensstreek tussen Tongeren en Maastricht. Naast het gebruikelijke aanbod in tuinplanten zijn wij tevens de leverancier voor meer seizoensgebonden producten als éénjarigen / perkplanten, Chrysanten en kerstdennen. Wij leveren zowel aan handel als particulier. Geven advies, ontwerpen uw tuin, en verzorgen naar uw wens de aanleg en het onderhoud hiervan.

www.plantenbriers.be
  Optiflor

Bent u op zoek naar een pot-Phalaenopsis met de hoogst mogelijke kwaliteit? Dan bent u bij Opti-flor aan het juiste adres. Op deze site kunt u onder andere informatie vinden over het assortiment, wetenswaardigheden, nieuwe ontwikkelingen en niet te vergeten informatie voor de consument.

2681 PN Monster
www.optiflor.nl/
  Gommer kwekerij

Wat begonnen is als hobby in een verbouwde schuur, is uitgegroeid tot een volwaardige fuchsia- en kuipplantenkwekerij.In ons assortiment: ± 2200 soorten Fuchsia's, ± 300 soorten Kuipplanten, ± 200 soorten Pelargonium, ± 100 soorten Passiflora en 250 soorten Brugmansia

7751 SW Dalen
www.kwekerijgommer.com/
  Rozenkwekerij Van Sante Carl
Met genoegen bieden wij met deze brochure ons rozenassortiment aan; dit is sterk toegenomen met bijzondere aandacht voor de nieuwste soorten van buitenlandse winners en de stijgende belangstelling voor de oudere romantische welriekende rozelaars
9230 Wetteren
www.vansante.be
  Orye Rozen

Wij zijn een kleine kwekerij met een groeiend aanbod van diverse Rozen. Onze specialitiet zijn onze eigen variteiten waaronder Rosa Poustinia, Rose of Hope en Terra Limburgia tot onze belangrijkste exemplaren horen. Hier zal het echter niet bij blijven, we hebben nog diverse prima rozen in het assortiment en nog enkele prachtige exemplaren die op stapel staan. Dat beloofd voor de toekomst.

3512 Stevoort
www.orye.be
  Rozenkwekerij van Dalen

Het adres voor tuinrozen en snijrozen voor de particulier en zakelijke markt

7205 DA Zutphen
www.vandalenrozen.nl
  1000 Islands Roses

1000 Islands Roses is gespecialiseerd in Franse rozen van Delbard en Meilland en voert tevens een groot assortiment geurende rozen. Wij streven ernaar om alleen sterke ziekteresistente soorten aan te bieden. Van november tot half maart leveren wij ca. 200 verschillende soorten rozen op kale wortel. In de zomermaanden bieden wij een breed assortiment rozen in pot.

5035 AG Tilburg
www.1000islands.nl/shop
  Beau Flowers
Beau Flowers is een groeiend bloemenexporterend bedrijf, gevestigd in het handelshart van de mondiale sierteelt; Bloemenveiling Aalsmeer
1430 BC Aalsmeer
www.beauflowers.nl
Beneflor
Een b(l)oeinde zaak voor uw bloemen en planten * Groot- en kleinhandel
Berlaarbaan 384 - 2861 O.-L.-V.-Waver
www.beneflor.com
  Van Remoortel
Bloemsierkunst, decoratie en etalage materialen
9111 Belsele
www.vanremoortel.be
  Groothandel in sierteeltproducten Donck
We weten in te spelen op verschillende segmenten van de markt van bloemen en planten. Onze klanten bestaan zowel uit groothandelaren, gespecialiseerde tuincentra als bouwmarkten, waar we een enorm variërend pallet van producten leveren naar de wensen van de klant
8800 Roeselare - Rumbeke
www.donck.be
  Bloemenhal Peters

Alles op het gebied van Snijbloemen en Kamerplanten. Voor luxe boektten, bruidboeketten en bloem en rouwarrangementen kunt U bij ons terecht

6045 EE Roermond
www.bloemenhalpeters.nl
  Van Wijgerden Zaden

Ons specialisme is het kweken van nieuwe, trendy kleuren. Ieder jaar opnieuw wordt gekeken naar de ontwikkelingen op de markt. Met meer dan 150 verschillende soorten Primula Acaulis zijn wij vaak prima in staat om in te spelen op de vraag naar bijzondere kleuren vanuit de markt.

5314 BN Bruchem
www.primula.nl/
  Keukenhof
bent u een liefhebber van planten en bloemen, en meerbepaald tulpen, dan moet u zeker eens een bezoekje brengen aan het Keukenhof in Lisse, Nederland. Het Keukenhof is een bloemenpark waar u een brede waaier aan bloemensoorten kan bezichtigen.
2161 AM Lisse
www.keukenhof.nl/nm/nederlands.html
  TopTulp

TOP TULP bestaat uit een aantal tulpenkwekers uit de regio Venlo die gezamenlijk hun assortiment tulpen aanbieden om beter op uw wensen vanuit de markt in te kunnen spelen. Wij trachten altijd in overleg met de klant een passende oplossing te bieden.

Someren
www.toptulp.nl

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

  Top
Gerelateerd: Bloemschikken Bloemenwinkels Tuincentrum Boomkwekerijen Gazon grasmatten        
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update