Tips van de Vakman en Vakvrouw Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME

Woning

Kleding Party Auto Reizen Elektro Magazijn Verkoop
  Tuin Beauty Hobby Dieren Culinair Kantoor Reclame
U bent hier: HOME > Woninggids > Dakbedekking en dakmaterialen
 

Woning

  TIPS dakbedekking en dakwerken
Een dak kan uit verschillende materialen gebouwd worden zoals dakpannen, leien, tegelpannen, keramische pannen, roofing en zo meer. Ook kunnen dakramen en verschillende soorten dakisolatie geÔntegreerd worden. Onderstaand vindt u TIPS en ADVIES over dakwerken met een overzicht van professionele dakwerkers zij informeren u graag over prijs en modellen.

TIPS van de Vakman-Vakvrouw
Praktische TIPS uit BelgiŽ en Nederland
 

1

"Nieuw" Al eens aan een rubber dakbedekking gedacht?

Het product EPDM is een rubber dakbedekking en werd eind de jaren 1950 uitgevonden, speciaal voor het Midden-Oosten. De extreme grote temperatuurschommelingen vereisten een product dat onder alle omstandigheden soepel en bleef en bestand was tegen temperaturen tussen -70C en +120C. Door de voordelen van het nieuwe type rubber dakbedekking, en het grote succes ervan in het Midden-Oosten, werd rond 1965 ook in Europa gestart met de productie van EPDM.

. Tip aangeboden door: Dakrubber centrale

ADV

 

2

Hoe de staat van uw dakpannen controleren?

Hoe kan u de staat van uw dakpannen controleren? Makkelijk, kijk even of er gruis ligt in uw dakgoot. Indien dit zo is, dan zijn uw dakpannen poreus geworden en kunnen ze bij vriestemperaturen gaan barsten.

. Tip aangeboden door: RAD Dakwerken

3

Wat is de functie van zink bij een dak?

Zink is reeds vele jaren een van de betere materialen om het regen en smeltwater op daken via de goten en buizen van huizen weg te krijgen. Het is een vrij makkelijk te bewerken materiaal waardoor het zich leent tot het gebruik voor vele toepassingen met als doel een waterdichting of waterwering te verkrijgen. Het kan gebruikt worden voor hang- en bakgoten, voor afvoerbuizen, voor het bekleden van daken en gevels. Men kan er bloembakken mee maken, het wordt gebruikt om als solin in te slijpen in schouwen... en voor vele andere zaken.

. Tip aangeboden door: Schevernels Zinkwerken

4

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is de afkorting van "Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer" en slaat op een groep van synthetische rubbers of elastomeren, bekomen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen), en een dieen, dit is een onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen. EPDM is dus een terpolymeer, d.i. een polymeer bekomen uit drie monomeren.
- Kun je direct op het EPDM membraan lijmen of dien je het eerst te behandelen?
Neen, je kunt direct op de EPDM lijm of kit aanbrengen. Bij het gebruik van tape ben je wel verplicht eerst het oppervlak te behandelen met een Primer.
- Vanaf welke temperatuur kan ik de EPDM dakbedekking plaatsen?
Het belangrijkste is dat het bij het plaatsen van de EPDM dakbedekking droog weer is en niet vriest. Nog mooier is een temperatuur vanaf 5 graden Celcius boven nul. (Tip) Als u met de winterdag EPDM dakbedekking plaatst kan het handig zijn om de EPDM lijm alvast een dag op huiskamertemperatuur op te slaan. Dit werkt namelijk aanzienlijk handiger i.v.m de dikte van de EPDM lijm

. Tip aangeboden door: Dakenshop - Bitumen Dakbedekking

5

Tips voor een efficiŽnt plat dak

Je kan een plat dak vlot beloopbaar maken door er houten tuintegels of kiezel (met beshermdoek) op te plaatsen. Die beschermt het dak ook tegen UV-straling, zodat je plat dak een aanzienlijk langere levensduur zal hebben. Let ook op de uitloop. Een schone uitloop bevordert een goede afwatering. Eventueel kan je ook tuin- of klimplanten langs je gevel plaatsen en zelfs op je plat dak, ze regelen de temperatuur en de vochtigheid op een natuurlijke manier, en dat zowel in de zomer als in de winter.

. Tip aangeboden door: Dak 12 bvba  

6

Zelf een overzetdak plaatsen

Plaats zelf een overzetdak met lichtmetalen dakpanelen. Handige doe-het-zelvers kunnen ook zelf een overzetdak plaatsen over een dak met oude leien of roofing shingles. Dankzij het systeem van lichtmetalen dakpan-elementen is het zeker niet moeilijk om zelf uw nieuw dak te plaatsen. Deze dakpannen zijn licht van gewicht, snel en eenvoudig te plaatsen en uiterst weersbestendig. Duidelijke instructiefilmpjes en een handleiding kunnen u al een eind op weg helpen. Hierdoor kan u tot 40 % plaatsingskosten uitsparen!

. Tip aangeboden door: Nieuw dak in 24 uur

7

Tip voor een dakgoot uit zink
Houd bij het plaatsen van een zinken dakgoot rekening met het krimpen van het zink zodat u niet voor verassingen komt te staan met uw zinken dakgoot.
. Tip aangeboden door: zinken dakgoot

8

Hoe mos voorkomen op uw dak?
Een dak dat lekt kan echt vervelend zijn. Lekkages worden vaak veroorzaakt door mos op het dak. Heb je last van mos op je dak, plaats een koperen buis boven op de nok. Met de regen komt er kopersulfaat vrij waar het mos niet tegen kan.
. Tip aangeboden door: Dakkwerken-S.T.B 

9

Tip voor het vernieuwen van een plat dak

Voor het vernieuwen van een plat dak kan EPDM rubber direct bovenop de oude dakconstructie geplaatst worden zonder de roofing te verwijderen. EPDM is gemakkelijk zelf te plaatsen en u spaart er een flink bedrag aan plaatsingskosten mee uit!

. Tip aangeboden door: Dak Rubber Shop 

10

Een plat dak, wel of niet?

Een plat dak heeft ten onrechte een slechte reputatie. Uw plat dak kan 2 generaties lang meegaan mits een weloverwogen keuze van de materialen en de verwerkingsmethode. Informeer u zowel bij uw dakwerker als bij een gespecialiseerde leverancier van dakmaterialen

. Tip aangeboden door: Ivarex Dakmaterialen

11

Tip voor dakleien
Door het gebruik van synthetische dakleien voorkom je breuk en veel gehak en gemix van de leien op de werkplek. Ook komen er geen schadelijke stoffen vrij zoals kwartsstof.
. Tip aangeboden door: Ikking Group

12

Dak renoveren ? Denk ook aan isoleren!
Wist je dat een gevel of dakrenovatie met isolatie jouw energiefactuur kan doen dalen! Goede isolatie resulteert in minder kosten.
. Tip aangeboden door: Dakrenovatie Callens
Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

ADV

 
 Informatie
 
1. Soorten daken

Denkt u eraan om een nieuw dak te leggen, dan heeft u een brede waaier aan mogelijkheden en dakconstructies die zowel volgens de constructiemogelijkheden als smaak of functionaliteit worden bepaald. In de soorten daken zien we twee voorname groepen zijnde een groep hellende daken ofwel een plat dak waarbij inzake hellende daken meerdere constructiemogelijkheden aanwezig zijn. Voor welk dak geopteerd wordt is hierbij afhankelijk van de functionaliteit en de mogelijkheden die best in samenspraak met een architect worden bepaald. Het doel van een dak is uiteraard weerstand te bieden tegen de weersomstandigheden waarvoor tal van dakbedekkingen en dakmaterialen zoals dakpannen, dakleien of roofings kunnen gebruikt worden. Naargelang de gewenste dakuitvoering wordt een bepaalde constructie op de muren van de woning gebouwd bestaande uit gordingen, spanten, tengellatten en panlatten, die veelal uit hout worden geconstrueerd.

2. Onderdak bij dakbedekking

Een onderdak wordt tussen de tengellatten en de panlatten geplaatst en heeft aansluiting met de dakgoot. Een onderdak doet dienst als extra buffer om eventueel water, dat doorheen de dakbedekking doorsijpelt, op te vangen en naar de dakgoten af te voeren. Bij het onderdak is het dan ook voornaam dat dit geheel waterdicht gelegd wordt. Indien het dak tevens geÔsoleerd wordt dan dient bij de keuze van het onderdak tevens rekening gehouden te worden met het soort isolatie dat geplaatst wordt. Veelal dient een onderdak dampdoorlatend te zijn om damp, dat zich in het isolatiemateriaal kan vormen, kan verdampen via de dampdoorlatende folie van het onderdak. Gaat u een onderdak plaatsen, houd dan zeker rekening met het soort isolatiemateriaal en de dampdoorlatendheid van het onderdak. Indien damp niet uit het isolatiemateriaal kan verdampen dan kan dit leiden tot condensatie met allerhande zichtbare of onzichtbare vochtproblemen als gevolg.

3. Dak isoleren

De dag van vandaag is het ondenkelijk dat een dak wordt geplaatst zonder dat dit geÔsoleerd wordt. Het dak is naast het plafond dan ook de grootste verliespost van warmte aangezien warmte stijgt en zich tegen het dak gaat nestelen. Goed isoleren van een dak is dan ook een noodzaak waarbij de kunsten van de isolatietechniek zťťr goed dienen toegepast te worden. Ook gelden voor daken bepaalde isolatiekwaliteiten (R-waarde en U-waarde) waaraan voldaan dient te worden. Meer informatie over het isoleren van een dak volgens warmdak of kouddak isolatietechniek vindt u op de pagina van de  isolatiematerialen. Indien het dak geÔsoleerd wordt, dan dient tevens rekening gehouden worden met het ventileren. Hiervoor worden speciale dakpannen voorzien die een ventilatie kunnen bieden zonder dat thans waterpenetratie plaatsvindt.

4. Dakbedekkingen

Als laatste factor in de constructie van een dak is er uiteraard de dakbedekking die als taak heeft weerstand te bieden tegen weer en wind. De bekendste dakbedekkingen zijn de gekende dakpannen en dakleien dewelke vaak op hellende daken worden toegepast. Hiervoor wordt op de dakconstructie een lattenwerk aangebracht beter gekend als panlatten waarop de dakpannen los worden gelegd. De dakpannen zijn zodanig geconstrueerd dat deze speciaal in elkaar verankeren waardoor na het leggen een solide constructie en opbouw ontstaat. Dakleien daarentegen wordt effectief tegen de dakconstructie vast gemonteerd. Bij het plaatsen van zowel de dakpannen als de dakleien is het uiteraard voornaam dat het geheel waterdicht gelegd wordt en het water goed geleid wordt naar de dakgoot. Bovenaan op de nok van het dak wordt een speciale nokpan geplaatst die aansluiting vindt met de ondergelegen dakpannen. Als afwerking wordt vaak mortel gebruikt om het geheel waterdicht te maken. Bij een plat dak wordt veelal een roofing gebruikt bestaande uit een bepaalde samenstelling hetgeen via hitte op het dak wordt aangebracht. Ook nu is het voornaam dat het plat dak geheel waterdicht is en een goede aansluiting wordt gecreŽerd met de dakgoot of waterafvoergoot.

5. Dakramen en lichtkoepels

Bij het plaatsen van het dak dient tevens even rekening gehouden te worden met eventuele lichtinval dat via het dak vereist is. Als onder het dak een leefruimte aanwezig is dan is natuurlijke lichtinval wenselijk waardoor een lichtkoepel bij een plat dak os een dakraam bij een hellend dak de ideale oplossing kan bieden al kan ook nog geopteerd worden om een dakkapel in de dakconstructie in te bouwen.

 

 
Meer informatie
Wat is een dakbedekking: Wikipedia

  Dakbedekking, dakrenovatie Callens

Naast dakbedekking en dakrenovatie is Dakwerken Callens Stasegem (nabij Kortrijk) ook gespecialiseerd in gevelrenovatie! Gevelrenovatie met isolatie om energie te besparen !

www.dakwerken-callens.be

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

 
 Producten zoeken
 Klik "volgende" of "2" voor meer producten. Ander product zoeken "zoeken"

 Muziek - Film - Boeken - Games - Elektro - Wonen - Tuin - Beauty - Koken -...

 Website of personen zoeken met FOTO
Aangepast zoeken
  Kopieer hier het
bedrijf dat u zoekt
  Dak en Reno
Bouwonderneming gespecialiseerd in dakwerken woningrenovatie en isolatie werken. De beste kwaliteit voor de beste prijs, daar staan wij garant voor. Bel ons op 0470/62.12.11. Kijk ook op onze site voor alle promoties en een gratis offerte. Wist u dat door het vervangen van het dak en het laten plaatsen van isolatie door een geregistreerd vakman zoals ons , de premies voor isolatie zo hoog zijn dat het goedkoper is om het te laten doen dan het zelf te doen.
Lede
www.dakenreno.be
  Dakenshop - Bitumen Dakbedekking
Bent u op zoek naar bitumen dakbedekking? Bestel direct online bij dakenshop.be uw gewenste dakbedekkingsmaterialen.
5503 CN Veldhoven
www.dakenshop.be/bitumen-dakbedekking.php
  Dakrubber centrale
Dakrubbercentrale heeft de nodige kennis en ervaring om elk ontwerp van op de tekentafel te begeleiden en tot leven te brengen. Het eindresultaat is een dakbedekking die een optimaal comfort verzekert. Geplaatst volgens de strikte normen van het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) en uitsluitend met producten die goedgekeurd zijn door de BUTGB (Belgische Unie voor de Technische Goedkeuring in het Bouwbedrijf).
Antwerpen
www.dakrubbercentrale.be
  Dakdekkersbedrijf
Uw dakdekkersbedrijf voor al uw dakwerkzaamheden. Gemakkelijk en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakwerkers en dakdekkers in uw regio.
www.dakdekkersbedrijf.org
  RAD Dakwerken
RAD dakwerken te Sint-Niklaas is uw partner voor dakrenovaties, roofingdaken, gevelbekleding, zonne-panelen, ... Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte!
9100 Sint-Niklaas
http://www.rad-dakwerken.be
  Schevernels Zinkwerken
Kies uw partner voor alle zinkwerken, Loodwerken, Koperwerken, Dakbekleding en gevelbekleding met staande naad, Epdm daken, Renovatie.
3910 Neerpelt
www.schevernels-zinkwerken.be
  Interexpress EPDM Systemen
(Online) verkoop van EPDM dakbedekking, EPDM goot en gevel systemen.
Wezep
www.interexpress.nl
  Dak 12 bvba
Dak 12 bvba, U kan bij ons terecht voor algemene dakwerken, dakrenovatie en gevelbekleding. Dakwerken dak 12 staat voor Vakkundig en kwalitatief dakwerk.
3583 Paal
www.dak12.be
  Unidek

De onderneming is in Europa marktleider op het gebied van zelfdragende isolerende sandwichelementen voor hellende daken. Renovatieproducten, platdak, wand- en gevelelementen, spouwmuurisolatieplaten en prefab funderingsbekistingsystemen.

3980 Tessenderlo
www.unidek.nl
  Velux
Velux ramen is producent van dakramen.
www.velux.be
  Mawipex

Van de kleinste dakparker tot een op maat gemaakte lichtkoepel. Bij ons vindt u alle dakmaterialen. U vindt dus al uw dakmaterialen op ťťn en hetzelfde adres. Handig toch ? Bovendien heeft Mawipex zich gespecialiseerd in de volgende daksystemen en producten

2100 Deurne
www.mawipex.be/producten.htm
  Belroof

Groothandel dakbedekkingen en dakmaterialen in bitumineuze & synthetische (EPDM / PVC / TPO / ...) afdichtingsmembranen, leien (ETERNIT / SVK / VCR-Protile), pannen (koramic / eternit / SVK / VCR-Protile), dakvlakvensters (Velux /Fakro),alu & py dakranden, lood, zink, koper, pur, eurothane, rockwool, heralan, vebofoam, styrodur, unidek, unilin, metaalpannen

2550 Kontich
www.belroof.be
  Akay Dakmaterialen

Dakbedekkingen en dakmaterialen. Roofing, Dakpannen, Isolatie, Koepels, Profielen, Plaaten, Toebehoren, Ladderliften, enz...

2060 Antwerpen

akaynv.be/index.htm
  Nieuw dak in 24 uur

Overzetdaken, een nieuw dak in 24 uur zonder uw bestaande dak af te breken, plaatsing in heel BelgiŽ en Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in lichtmetalen overzetdaken. Bovenop uw oud leien dak of roofing shingles plaatsen wij een compleet nieuw dak zonder afbraakwerken. Vakkundige plaatsing in heel BelgiŽ. Gratis prijsofferte! Ook levering van dakpanelementen aan doe-het-zelvers met technische ondersteuning, plaatsingstoestellen, handleiding en instructiefilmpjes

2900 Schoten
www.nieuwdakin24uur.be
  Dakwerken-S.T.B
Platte daken in e.p.d.m, plaatsen van zonnepanelen, aanleg van vijvers in e.p.d.m
Zonhoven
www.dakwerken-stb.vpweb.be
  zinken dakgoot
Wij verzorgen uw zinken dakgoot op maat maar ook al het ander zinkwerk, denk bijvoorbeeld aan de afwerking van een zinken dakkapel
Waalwijk
www.dezinkspecialist.nl
  Apok Dakmaterialen

Dakmaterialen en dakbedekkingen, zinkproducten, koperproducten, goothaken, scharnierhaken, gevelbekleding, dakuitlopen, platte daken en roofing, dakrandprofielen, rookgasdakdoorvoer, hellende daken, velux ramen, lichtkoepels, dakornamenten, Luxemburgse goten.

1910 Kampenhout
www.apok.be
  Asphalt Equipment

De firma Asphalt-Equipment, groothandel en toeleverancier van werktuigen en materialen voor dakwerken, dakbedekkingen, asfaltwerken en zinkwerken

9800 Deinze
www.asphaltequipment.be
  SVK

Dakmaterialen en dakbedekkingen, dakleien, gevelleien, golfplaten, onderdakplaten, gevelbekledingsplaten, bakstenen en snelbouwstenen, dakpannen, klinkers

9100 Sint-Niklaas
www.svk.be
  Europe Twin Tile

Producent van dakpannen en overzetdaken. Voor de allerlaatste nieuwtjes en promoties binnen ons bedrijf kan u het ETT-krantje raadplegen!

3660 Opglabbeek
www.twintile.be
  riet en dakdekkersbedrijf den Ouden
Verkoop aan particulier en bedrijf van redcedar dakshingles en shakes. Levering door heel Nederland en BelgiŽ
Goes
www.redcedar-dak.nl
  Ikking Group

Dakbedekkingen en dakmaterialen Tapco dakleien, naadloze dakgoten, dakgoot en dakfelsbaan machines, profileermachines

www.ikking.com
  Ivarex Dakmaterialen
Koop rechtstreeks bij de fabrikant en groothandel uw dakmaterialen en isolatie. Platte daken: Roofing - EPDM - kunststoffen - Coatings. Hellende daken: pannen - leien - metaalplaten. Regenafvoer - zink - koper. Rookgasafvoersystemen - inox. Dakvensters en lichtkoepels
www.ivarex.be
  Dak Rubber Shop
EPDM dakbedekking voor de doe-het-zelver, met begeleiding van een vakman. Wordt geleverd als compleet doe-het-zelf pakket, inclusief isolatie, lijmen en accessoires. Handige instructie DVD en stap-voor-stap handleiding meegeleverd.
www.dakrubbershop.be
  Dynamic Daylight Solutions
Lichtkoepels, lichtstraten, dakwerken en dakherstellingen, alsook daklicht. Onberispelijke installatie
Gullegem
www.lichtstraat.be
  KHC bv
Nieuw in de Benelux! De Euroslate: een duurzame daklei op basis van gerecycled rubber. Lichtgewicht dakbedekking met een extreem lange levensduur. De Euroslate is energiebesparend en daarbij ook geluidsabsorberend, breekt, roest of splijt niet!
Almere
www.euroshieldroofing.nl

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

  Top
Gerelateerd: Dakreiniging Dakkapellen Dakramen koepels Schouwvegers Plafond Isolatiematerialen Zonnepanelen Isolatiematerialen Bouwmaterialen
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update