Tips van de Vakman en Vakvrouw Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME

Woning

Kleding Party Auto Reizen Elektro Magazijn Verkoop
  Tuin Beauty Hobby Dieren Culinair Kantoor Reclame
U bent hier: HOME > Woninggids > Buitendeuren voordeuren
 

Woning

  TIPS buitendeuren en voordeuren
Buitendeuren, voordeuren zijn deuren die buiten in de woning worden geplaatst. Aangezien ze de eerste ingang tot de woning vormen, zijn buitendeuren het visitekaartje van de woning. Buitendeuren of voordeuren zijn er dan ook in allerlei vormen en modellen. Onderstaand vindt u TIPS en ADVIES over buitendeuren met een overzicht van professionele installateurs, zij informeren u graag over prijs en modellen.

TIPS van de Vakman-Vakvrouw
Praktische TIPS uit BelgiŽ en Nederland
 

1

"Nieuw" Tips om buitendeuren te beveiligen

Om uw voordeur of buitendeuren te beveiligen dient u uw deur van een degelijk slot te voorzien. Ook is het wel raadzaam nooit een sleutel aan de binnenkant van je deur te laten hangen want dat is een echte toelatingspas voor de inbrekers. Gelieve ook nooit uw sleutels tegen de deur op te hangen, zeker als je buitendeuren of voordeuren hebt met glas. Dat glas is snel gebroken en men kan zo aan uw sleutels en de inbreker heeft toegang tot uw woning. Plaats indien mogelijk een automatisch licht. Als de inbreker aan uw voordeur komt gaat dat licht automatisch aan waardoor hij meer gesnapt kan worden.

. Tip aangeboden door: Express Koen

ADV

 

2

Lips 3-puntsluiting op buitendeur biedt veiligheid

Lips heeft een systeem ontworpen waarbij u met een sleutel of deurknopbeweging uw buitendeur op meerdere plaatsen op slot draait. Ga preventief te werk en beveilig alle buitendeuren van uw huis met een Lips 3-puntsluiting. U voelt zich een stuk veiliger daar de Lips 3-puntsluiting voldoet aan het SKG** keurmerk en de hoge Politie Keurmerk Veilig Wonen ( PKVW ).

. Tip aangeboden door: CanDo Deuren

3

Dieven plaatsen stokjes tegen buitendeur

Let bij je thuiskomst op voor takjes bij de voordeur of buitendeuren. Dieven zetten soms kleine takjes tegen de voordeur of buitendeuren om zo te achterhalen of iemand thuis is. De dieven slaan hun slag wanneer het takje er na enkele dagen nog steeds staat. Voor de dief is dat een teken dat de bewoner op vakantie is. Er wordt geadviseerd om de politie te bellen wanneer men stokjes tegen de voordeur ziet staan.

. Tip aangeboden door: Norhtgo Deuren

4

Betaalbare voordeuren, het kan!

Een prachtige voordeur hoeft niet duur te zijn. Door gebruik te maken van de allernieuwste deurpanelen van Frohmasco kunt u kiezen uit tientallen modellen van klassieke of moderne voordeuren die - de beste isolatie bieden - heel betaalbaar zijn

. Tip aangeboden door: Batix bvba  

5

Koperen deurkloppers tegen ziektes

Iedereen weet dat virussen zeer besmettelijk zijn. Het griep virus wordt overgedragen door hoesten, praten met mekaar en ook mekaar een hand geven. Maar ook via indirect contact zoals een deurklink of belknoppen of deurkloppers of telefoon) of via de airconditioning kan het griepvirus zich verspreiden. In de universiteit van Southampton hebben onderzoekers vorig jaar aangetoond dat koper de verspreiding van influenza A kan afremmen. Volgens de onderzoekers zou het gebruik van koper op deurklinken, belknoppen, deurkloppers en andere dingen die vaak aangeraakt worden in de gezondheidszorg moeten worden gestimuleerd om zo een snelle verspreiding van het virus af te remmen. Er zijn testen gedaan op 2.000.000 plaatjes van koper en roestvrij staal en daaruit is het volgende gebleken :
- Bij RVS (roestvrij staal) : na 6 uur ziet men een afname van het aantal virussen tot 1.000.000. En na 24 uur zag men een afname tot 500.000 virusdeeltjes.
- Bij koper: zag men na 1 uur al een afname van het aantal virussen tot 500.000. En na 6 uur een afname tot 500 virusdeeltjes
Het is dus zeer verstandig als we terug meer koper zouden gebruiken voor onze trapleuning, deurklinken, deurbelknoppen of deurkloppers

. Tip aangeboden door: Deurbel
Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

ADV

 
 Informatie
 
1. Buitendeuren en voordeuren: veiligheid

In tegenstelling tot binnendeuren, die voornamelijk op basis van smaak en uitvoering gekozen worden, kennen buitendeuren of voordeuren enkele extra aandachtspunten dewelke zeker niet vergeten mogen worden. Buitendeuren en voordeuren bieden namelijk directe toegang van buitenaf tot de woning of het gebouw waardoor extra kenmerken opduiken. Een eerste kenmerk is de inbraakwerendheid van de buitendeur. Het gros van de inbraken geschied namelijk langs de buitendeur, dus extra veiligheid is zeker geen overbodige luxe. Meerpuntsluitingen of meerpuntslot bijvoorbeeld zijn sluitingen waarbij de deur op meerdere punten in de deurstijl verankerd worden bij het sluiten van de deur. Deze bieden reeds extra weerstand tegen inbraken. Ook het materiaal waaruit de voordeur of buitendeur wordt geproduceerd kan weerstand bieden tegen ongewenste bezoekers waarbij het aan te bevelen is dat eventuele glaspartijen dermate klein genomen worden dat een inbreker er niet doorheen kan klauteren. Tevens kan het aan te bevelen zijn de buitendeur of voordeur te integreren in een alarmsysteem waarbij ongewenste bezoeken gedetecteerd worden. Aan uw buitendeur kan u tevens een parlofoon voorzien met een camera opdat u ziet wie er aan de deur staat vooraleer u open doet.

2. GeÔsoleerde buitendeur tegen tocht en warmteverlies

Naast de veiligheid inzake inbraakwerendheid dienen buitendeuren en voordeuren bestand te zijn tegen tocht en warmteverliezen. Zo dienen buitendeuren bestand te zijn tegen allerhande weersomstandigheden en dienen ze goed geÔsoleerd te zijn willen ze geen warmteverlies creŽren. Een goed isolatiemateriaal in de deur is dan ook van groot belang, zeker als de deur toegang biedt tot een verwarmde ruimte. Ook tocht is een belangrijke factor in het warmtebehoud van de ruimte waarin de buitendeur geplaatst is. Om hiertegen weerstand te bieden kunnen de deuren uitgerust worden met tochtstrips al bestaan er ook automatische tochtboorden of tochtbanden die omhoog gaan als de deur wordt geopend waardoor de vloer niet beschadigd wordt. Vandaag de dag dienen buitendeuren te voldoen aan bepaalde normen inzake isolatiekwaliteit en warmteweerstand met minimale R-waarde of maximale U-waarde dewelke tevens in het bepalen van het K-peil of EPC certificaat geÔntegreerd worden. Kortom, gaat u nieuwe buitendeuren plaatsen, sta dan even stil bij de isolatiekwaliteit en het isolatiemateriaal

3. Een mooie voordeur = een mooie woning

Naast voorgaande thema's zoals weersbestendigheid en veiligheid is er uiteraard ook de look en de uitstraling. Zeker voor voordeuren. De voordeur wordt door eenieder gezien en een mooie voordeur maakt nu eenmaal een mooie woning. Gelukkig zijn er inzake design, kleuren, materialen, gravures en dergelijke vele mogelijkheden waarbij ook volledig op maat kan geproduceerd worden. Kortom, bent u opzoek naar een nieuwe buitendeur of voordeur, neem dan vorige punten even in acht en bespreek ze met uw leverancier.

4. Garagepoort als volwaardige buitendeur

Heeft u een garage die aansluit aan uw woning waarbij de garagepoort toegang biedt tot uw woning, dan dient de garagepoort aanzien te worden als een volwaardige buitendeur wat dus betekent dat voorgaande thema's zoals inbraakwerendheid en isolatiekenmerken ook gelden voor de garagepoort.

5. Rolluiken bij buitendeuren en voordeuren = extra veiligheid

Wenst u extra veiligheid te creŽren en de inbraakwerendheid van uw buitendeuren of voordeuren verhogen, dan kunnen rolluiken een oplossing bieden. Rolluiken bieden een groot gevoel van veiligheid. Tevens zijn ze ten aanzien van een potentiŽle inbreker een extra obstakel dat dient overwonnen te worden waardoor de inbreker veelal afhaakt bij het zien van rolluiken. Om een rolluik te openen, te breken of wat dan ook is breekwerk vereist hetgeen tijd en geluid vergt. Net de twee zaken waar een inbreker voor afschrikt. Bij deze kennis kan u zich dan ook de vraag stellen of het misschien wel zinvol zou kunnen zijn om de buitendeuren meerbepaald de voordeur  van een rolluik te voorzien om extra veiligheid te creŽren. Als men weet dat een groot deel van de inbraken geschied via de buitendeur, dan kan een rolluik extra veiligheid en een afschrikeffect bieden. Zeker iets om over na te denken.

 

 
Meer informatie
Wat is een voordeur entree: Wikipedia

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

 
 Producten zoeken
 Klik "volgende" of "2" voor meer producten. Ander product zoeken "zoeken"

 Muziek - Film - Boeken - Games - Elektro - Wonen - Tuin - Beauty - Koken -...

 Website of personen zoeken met FOTO
Aangepast zoeken
  Kopieer hier het
bedrijf dat u zoekt
  Batix bvba
PVC ramen en deuren, aluminium ramen of deuren, rolluiken, zonwering en sectionaalpoorten. Wij maken enkel gebruik van de allerbeste profielen zoals 70mm 5 kamer profielen van Schueco. Ook deurpanelen, ventilatie-roosters...
9770 Kruishoutem
www.batix.be
  Deureka

Staat u er eigenlijk wel eens bij stil hoe gezichtsbepalend de voordeuren van een woning zijn? Voordeuren van kunststof, altijd een oplossing op maat. Neem een kijkje op onze website of vraag geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan.

www.deureka.nl/voordeuren.htm
  Deurbel

Deurbellen en belknoppen in rvs, inox, aluminium, chroom, messing of koper, alle modellen, foto's en leveranciers met een groot assortiment van deurbellen en belknoppen

www.deurbel.be
  Antiek Anresto

Alle antieke binnen- en buitendeuren kunnen door Anresto vakkundig gerestaureerd geleverd en geplaatst worden. Perfekte kleuring en finish is een normale aangelegenheid. Als specialist in antiek hang- en sluitwerk hebt u bij Anresto bovendien een grote keuze in antieke scharnieren en sloten.

3920 Lommel
www.antiek-anresto.be/architecturaal-antiek/deuren/
  Schrijnwerkerij Eddy Schrauwen

Zonder twijfel geeft een goed gebalanceerde houten voordeur een bijzonder karakter aan uw woning. Of u nu houdt van klassiek, art nouveau of minimalistisch, wij hebben de oplossing voor u!

2990 Wuustwezel
www.eddyschrauwen.be/Pages/Main/Buitendeuren.htm
  Norhtgo Deuren
U kunt bij Norhtgo Deuren terecht voor een houten buitendeur, binnendeur, achterdeur, maar ook garagedeuren en voordeuren van hoge kwaliteit.
Groesbeek
www.norhtgo.nl
  Express Koen
Met beveiligde deuren zeg je nee tegen inbrekers. Meer dan de helft van de inbraken gebeuren via ramen en deuren daarom is het vanzelfsprekend om het voor de inbrekers het heel lastig te maken om via deuren je huis binnen te dringen. Inbrekers hebben hekel aan tijdverlies
Heverlee
www.beveiligdedeuren.be

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

  Top
Gerelateerd: Ramen en deuren Binnendeuren Sloten - sleutels Rolluiken Alarmsystemen Garagepoorten      
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update