Tips van de Vakman en Vakvrouw Contact uw TIP toevoegen Google zoeken Sitemap

www.Ludoclaes.be

HOME

Woning

Kleding Party Auto Reizen Elektro Magazijn Verkoop
  Tuin Beauty Hobby Dieren Culinair Kantoor Reclame
U bent hier: HOME > Woninggids > Badkamers
 

Woning

  TIPS badkamers - inrichting en badkamermeubelen
De badkamer gebruiken we uiteraard om onszelf op te frissen, onze huid en haar te wassen en te verzorgen. Met een beetje aandacht aan de badkamerinrichting kan de badkamer tevens snel tot een oord van wellness omgedoopt worden. Onderstaand vindt u TIPS en ADVIES over airconditioning met een overzicht van professionele installateurs, zij informeren u graag over prijs en modellen.

TIPS van de Vakman-Vakvrouw
Praktische TIPS uit BelgiŽ en Nederland
 

1

"Nieuw" Wat kan je doen tegen vocht in de badkamer ?

Heb je in een bepaalde ruimte niet de mogelijkheid om te ventileren, maar heb je wel last van vochtproblemen en een te hoge luchtvochtigheidsgraad? Een vochtvreter is hierbij een handige oplossing die de vochtigheidsgraad kan reduceren tot wel 50%. Een goedkope oplossing dus! Let wel op: gebruik geen vochtvreter bij lekkage of opstijgend vocht. Bij deze laatste problemen moet u absoluut de oorzaak bestrijden, en niet de gevolgen.

. Tip aangeboden door: Vochtbestrijding NU 

ADV

 

2

Kleine maar gebruiksvriendelijke badkamer

Mocht uw badkamer niet al te groot zijn en wilt u toch genieten van een bad, een separate douche en een wastafel voor 2 personen? Maak dan bij het ontwerp gebruik van de juiste ruimtebesparende producten. Zoals een bad met een schuine zijde, een inloopdouche (die is niet gebonden aan vaste maten) en een ondiepe wastafel van 38cm.

. Tip aangeboden door: Badkamer & tegels 

3

Hoe verroeste kranen reinigen ?

Wat te doen bij roest of beschadigingen van roest vast stalen kranen? Beschadigde plaats behandelen met schuurblokje van het type SCHLEIFFIX. De wrijfbeweging uitvoeren in de slijprichting van het materiaal; Eventueel nabewerken met een Scotch Brite doekje. Oppervlak inspuiten met Roestvast staalreiniger, inwrijven, even wachten en met zachte doek oppoetsen. Deze behandeling geeft een dunne beschermende laag aan de RVS kranen.

. Tip aangeboden door: rvskranen.nl  

4

Voordelen van een inloopdouche in uw badkamer

Al eens gedacht aan de voordelen van een inloopdouche in de badkamer? Wanneer U de doucheafscheiding maakt door middel van een muurtje kunt U deze benutten om de douchemengkraan en de douche aan te monteren. Door de douche op deze manier te positioneren sproeit het water de douche in en blijft uw badkamer droog. Op deze manier heeft u geen glazen deur die steeds weer moet worden gezeemd en rubbers te moeten worden vervangen en vuil worden.

. Tip aangeboden door: Badkamer Badendesign

5

Waarom keramiek in de badkamer ?
Koop sanitair voorzien van keramiek plus, dit houdt uw sanitair altijd als nieuw. De vuilafstotende oppervlakteveredeling voor keramiek. Echt een aanrader.
. Tip aangeboden door: Badkamer-outlet.nl 

6

Tips voor het plafond in een badkamer

Bij een aluminium lamellenplafond in de badkamer heeft u nooit meer last van schimmel op uw plafond, uw plafond beslaat als een spiegel en droogt ook zo weer op. In een badkamer niet in de tegels boren maar lijmen. Dat spaart ergernis, nooit meer tegels gescheurd

. Tip aangeboden door: SPB Afbouwshop

7

Hoe RVS kranen in de badkamer efficiŽnt schoonmaken?

Wilt u RVS kranen in uw badkamer of keuken schoonmaken? Gebruik dan geen glassex middelen of dergelijke maar maak de kranen schoon met groene zeep. U houdt RVS mooi om dit met een RVS reiniger te onderhouden. Even met een droge doek insmeren, in laten trekken en vervolgens met een doekje opwrijven. Kleine beschadigen kunt u makkelijk oplossen om met een beetje sif en water op de beschadiging te wrijven. (wel met de richting van de borsteling mee gaan)

. Tip aangeboden door: rvskranen.nl  

8

Geiser plaatsen? Pas op met CO vergiftiging!
Wist u dat er bij het plaatsen van een open geiser het verplicht is om zowel boven als onderaan in de deur een verluchtingsrooster te plaatsen?
. Tip aangeboden door: Idealhome de panne

9

Wat met kalkaanslag op kranen ?

Kranen zijn lastig schoon te maken omdat ze bestaan uit randjes, hoekjes en gleufjes. Hierdoor ontstaat er vaak lelijke kalkaanslag, die de kraan een vies uiterlijk geeft. Een kraan is gemakkelijk schoon te maken met een tandenborstel. Maak de kraan eerst schoon met een warm sopje en neem de kraan daarna af met een doek met azijn. De kraan zal weer glimmen alsof ie nieuw is.

. Tip aangeboden door: Schoonmaakbedrijf Slim

10

Tip voor het plaatsen van een Buitendouche

Zorg er voor dat een aftapkraan wordt geplaatst, zodat u geen probleem ondervindt tijdens de winter. Afkoppelen van het water en het ceramische binnenwerk eruit halen is nog een betere optie. een thermolint plaatsen helpt u tegen bevriezing en zo kunt u in de winter wel de buitendouche gebruiken.

. Tip aangeboden door: Kranenwereld
Nieuwe tips bij een volgende update. Alvast tot dan.

ADV

 
 Informatie
 
1. Badkamer vocht en schimmel
In de badkamer heerst veel vocht. Veel vocht. Als we ons wassen dan gebruiken we vaak warm tot zelfs heet water waardoor de vochtigheid en de temperatuur in de badkamer fors kan oplopen. Dit vocht en temperatuur heeft thans een invloed op alle delen die zich in de badkamer bevinden en beÔnvloedt delen die met de warme temperaturen en hoge vochtigheid in contact komen. Bij de inrichting en de bouw van de badkamer dient dan ook rekening gehouden te worden met deze hoge vochtigheid en temperaturen. Een eerste belangrijke factor is het doordringen van het vocht doorheen de bouwdelen van de badkamer. Als het vocht doorheen de bouwdelen van de badkamer kan doordringen dan zullen gegarandeerd zichtbare of onzichtbare vochtproblemen ontstaan zoals vochtplekken of schimmelvorming tot verrotting van de bouwconstructie. Dit dient dus vermeden te worden. Hiervoor kunnen speciale waterwerende afwerkingplaten of voorzetwanden geplaatst worden of kunnen dampwerende folies geplaatst worden die de vochtige damp in de lucht tegenhouden.

Ook de isolatiematerialen die omheen de badkamer wordt geplaatst dient goed en behoedzaam geplaatst te worden met in acht neming van de vereiste dampschermen waarbij koudebruggen zeker dienen vermeden te worden. Koudebruggen zijn ideale broedplaatsen voor allerhande schimmels. Bij het isoleren van een badkamer is luchtdicht isoleren dan ook het absolute sleutelwoord. Ook eventuele ramen dienen goed isolerend te zijn. Naargelang de grootte van de badkamer dient tevens een afzuiging in overweging genomen te worden. Uiteraard kan u een raam open zetten, doch heeft dit vaak niet het gewenste resultaat waardoor een afzuiging zich kan opdringen. Inzake afzuigingen zijn er vele mogelijkheden gaande van een eenvoudige ventilator die in de buitenmuur van de badkamer wordt ingemetseld tot een automatisch gestuurde afzuiging die de lucht aanzuigt en uitblaast, al dan niet gecombineerd met een blaastechniek die de temperatuur van de blaaslucht conditioneert op een bepaalde temperatuur.

Ook bij de afwerking van de bouwconstructie in de badkamer dient met de hoge vochtigheid en hoge temperaturen rekening gehouden te worden. Hout bijvoorbeeld is zeker geen aanrader in de badkamer. Hout, denk aan een parketvloer bijvoorbeeld leeft en zet uit of krimpt bij schommelingen in de vochtigheid waarbij de sterkte bepaald wordt door de grootte van de schommeling die dus groot is in de badkamer. Beter voor een vloer in de badkamer zou een vloertegel of een gietvloer zijn dewelke minder onderhevig zijn aan uitzetten of inkrimpen bij vochtigheid. Tevens geldt de regel bij vloertegels en wandtegels: des te minder voegen, des te minder kans op schimmelvorming. Voegen, hoeken en kantjes zijn de ideale broedplaats voor schimmels en zijn tevens moeilijk te reinigen, dus als deze verminderd kunnen worden door het gebruik van grotere vloertegels of wandtegels dan is dit zeker aan te bevelen. Wilt u het tevens aangenaam warm aan de voeten, we lopen dan ook veelal blootsvoets in de badkamer, dan is een vloerverwarming zeker een optie die het overwegen waard is. Het is heerlijk als je over een verwarmde vloer kan wandelen hetgeen enkel en alleen door een vloerverwarming kan gerealiseerd worden. Nog even dit. Als vochtige lucht in aanraking komt met delen die koud zijn dan zal de damp in de lucht tegen het koude oppervlak condenseren en bijgevolg waterdruppels vormen. Om dit te minimaliseren is het aan te raden een goede verwarming in de badkamer te voorzien en deze verwarming geruime tijd op voorhand aan te zetten voor u gaat baden. Hierdoor kunnen de oppervlaktes van de koude delen zoals muren, ramen, vloer en zo meer ietwat opwarmen waardoor minder condensatievocht gevormd wordt en meer damp via de afzuiging weggevoerd kan worden. Kortom, vocht, temperatuur en damp zijn een ernstige oorzaak van allerhande problemen in de badkamer die extra aandacht vergen als u denkt een nieuwe badkamer te bouwen of te plaatsen. Spreek erover met uw leverancier van badkamers en sanitair.

2. Open of gesloten douche in de badkamer?

Als we de soorten douches bekijken die zoal in de badkamer geplaatst worden, dan zien we twee voorname soorten zijnde: een open douche, waarbij de wanden van de douche gevormd worden door de muren van de badkamer, of een gesloten douche waarbij een geheel gesloten douchebak of douchecabine in de badkamer wordt geplaatst, opgebouwd uit ťťn geheel zijnde bodem, zijden en dak. Bent u iemand die graag een lekkere hete douche verkiest maar helaas weinig of geen luchtafzuiging heeft in de badkamer, dan is het wellicht verstandiger om voor een gesloten douchecabine te opteren. In dergelijke douchecabine blijft de waterdamp van het hete water namelijk gevangen in de douchebak en blijven de muren van de badkamer gevrijwaard van damppenetratie. Dergelijke damp condenseert namelijk tegen allerhande koude oppervlaktes zoals de voegen tussen de wandtegels en vloertegels, de bouwconstructie van de muren van de badkamer en zo meer wat dan weer leidt naar zichtbare of onzichtbare vochtproblemen in de badkamer zoals schimmelvorming. Kortom, gaat u een nieuwe douche plaatsen in uw badkamer, kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden van de soorten douches en doe dit in functie van de mogelijke vochtvorming en aanwezigheid van een goede luchtafzuiging.

 

 
Meer informatie
Wat is een badkamer: Wikipedia

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

 
 Producten zoeken
 Klik "volgende" of "2" voor meer producten. Ander product zoeken "zoeken"

 Muziek - Film - Boeken - Games - Elektro - Wonen - Tuin - Beauty - Koken -...

 Website of personen zoeken met FOTO
Aangepast zoeken
  Kopieer hier het
bedrijf dat u zoekt
  Aqua & wellness by Stubbe

Douchecabines en relaxbaden van TES, TwinLine; het revolutionaire bad en Facilis, ons eigen bad dat kan worden uitgerust met diverse jets. Eigen ontwerpbureau en plaatsingsdienst.

8020 Ruddervoorde Oostkamp

www.aqua-en-wellness.be
  Tyramax Home & Lifestyle

Exclusieve en Persoonlijke Design Badkamers voor Mensen met Smaak. Wij staan garant voor een exclusieve en bijzondere badkamers. Van Bijzondere Budget Badkamers tot Zeer Exclusieve Badkamers. Installatie- en Tegelwerk door Erkende bedrijven in heel Nederland en Vlaanderen

2515 TH Den Haag

www.tyramax.com
  Badkamermarkt
Badkamermarkt.nl: d webshop voor aankoop van al uw badkamer en sanitair producten. Koop voordelig uw sanitair of badkamer online op Badkamermarkt.nl
www.badkamermarkt.nl
  Dagmar Buysse

Hebt u altijd al gedroomd van een nieuwe badkamer? Een badkamer die volledig volgens uw stijl is ingericht? Weet u niet meteen hoe u er best aan begint? Dan kunnen wij voor u die droom verwezenlijken! Wij ontwerpen een badkamer volledig op maat, volgens uw budget en smaak.

9041 Oostakker
www.dagmar-buysse.be
  Badkamer XXL online
BadkamerXXL is de webshop waar je badkamer en sanitair online kunt kopen. Met een groot assortiment van meer dan 40.000 artikelen stelt u een complete badkamer samen.
Beatrixstraat 15 - Buitenpost
www.badkamerxxl.nl
  Sanitair webshop
Van wastafels tot ligbaden en van toiletten tot handoekhouders. Alles is mogelijk. Bekijk nu de online badkamers en het gehele assortiment  van BadkamerXXL.nl. Gratis verzending vanaf 100 en voor 17:00 besteld = morgen in huis!
www.badkamerxxl.nl
  Microflex

Microflex is gespecialiseerd is in het produceren van flexibele, voorgesoleerde, waterdichte PEX leidingen voor het transport van warm of koud water. De Pex leidingen voor warm water gaan tot 95 C, voor koud water tot -50 C worden deze leidingen geproduceerd met een PE mediumleiding.

Wingepark 59 - 3110 Rotselaar
www.microflex.be
  Idealhome de panne

Sanitair - verwarming - electro - keukens - badkamers. Eigen plaatsingsdienst,hersteldienst. Website met online shop

www.idealhomedepanne.be
  Kranenwereld

Kranenwereld voor verkoop van betaalbare RVS buitendouches, RVS keukenkranen, RVS badkamerkranen, Design keukenkranen, design wastafelkranen, quickdrain afvoergoten, buitenkranen, inbouw en opbouwkranen.

www.kranenwereld.nl
  Badkamerwarenhuis
grootste en goedkoopste badkamerwarenhuis, wij verkopen alle artikelen die u nodig heeft in uw badkamer, denk aan: douche, douchedeur, kranen, badkamermeubels, toiletten, ligbaden enz.
www.badkamerwarenhuis.nl
  rvskranen.nl
RVSkranen.nl verkoopt betaalbare design RVS kranen voor de keuken en badkamer. Korte levertijden, indien niet op voorraad maximaal 3 weken levertijd. Top kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. RVS kranen heeft het grootst assortiment RVS kranen van Nederland. Al onze RVS kranen zijn 100% gemaakt van roest vast staal, worden vervaardigd in ItaliŽ en zijn gemaakt uit de zwaarste kwaliteit RVS. RVS is duurzaam en heeft een garantie van 50 jaar.
2153 GD Nieuw Vennep
www.rvskranen.nl
  Vimmo

Vimmo staat voor totaalrealisaties van keukens, badkamers en verwarming.

Wijnegem - Ekeren
www.vimmo.be
  Tempoline Sanitair

Tempoline sanitair levert rechtstreeks aan de consument, waarmee u 50 tot 70% bespaart op de normale winkelverkoopprijzen van stoomcabines, douchecabines, whirlpools, sauna's, wastafels, douchepanelen en andere sanitaire artikelen voor uw badkamer.

7418 BZ Deventer
www.tempoline.nl
 Badkamer-outlet.nl
Badkamer-outlet.nl heeft binnen een jaar tijd een zeer groot aandeel van de badkamermarkt in handen. Door A-merken aan te bieden tegen zeer voordelige prijzen koopt de consument altijd tegen de laagste prijs. Het ruime assortiment (plus-minus 50.000 artikelen)maakt het de klant gemakkelijk altijd de juiste keuze te maken. Veel artikelen kunnen direct uit voorraad geleverd worden. Kies voor kwaliteit, topsanitair, zekerheid en snelle levering, kies voor badkamer-outlet.nl
www.badkamer-outlet.nl
  Italian design j&b

KIOS ontwerpt badkamers met oog voor comfort en sfeer. Intieme plaatsen waar men volledig tot rust kan komen. De vele kleuren, materialen en vormen die gebruikt worden, maken het mogelijk een unieke badkamer te ontwerpen naar ieders smaak en behoefte. Van natuurlijk hout tot perfect gelakte badkamers, van met leder beklede tot glazen kasten. Elk product is tijdloos door de vormgeving, kleur, functionaliteit en duurzaamheid.  Een badkamer voor het leven

www.jb-italian-design.com
  Woodpack

Het grootste assortiment teak badkamermeubelen in de benelux meer dan 200 modellen in teak uit stock leverbaar. Stuntprijzen van fabrikant aan verbruiker geen tussenpersonen.

www.teakbadkamermeubelen.be
  Badkamer Badendesign

Meer dan 500 badkamer ideeŽn met daarin bekende en minder bekende merken, maatwerk badkamermeubels en inloopdouches dit alles ter inspiratie en als basis voor een persoonlijk op maat gemaakt ontwerp voor uw badkamer

www.badendesign.nl

Uw TIP - LINK of LINKS - website GRATIS op deze website?

Zie pagina: uw Website en TIP toevoegen

  Top
Gerelateerd: Badkamer artikel Sanitair loodgieter Meubelen winkels Vloeren & Tegels Interieur architecten Jacuzzi - whirlpool Huidverzorging    
 

 Dank voor uw bezoek aan deze website

 Meer tips en advies bij een volgende update